Grävmaskin
Tre timmar efter stöldförsöket klockan 07 på tisdagsmorgonen stod grävmaskinen fortfarande kvar på Gundefjällsgatan där tjuven hade fått stopp. Bild: Martin Björklund

De stoppade maskerad tjuv – grävmaskin stals vid Hills golfklubb

Den maskerade tjuven körde iväg med grävmaskinen från Hills golfklubb men fick stopp utanför Balltorpsskolan, bara några hundra meter därifrån.
– Jag följde spåren och hittade den här, säger ägaren.

ANNONS

På Gundefjällsgatan, precis utanför Balltorpsskolan, står grävmaskinen still. En tekniskt kunnig kollega är inringd och försöker få igång motorn som snurrar när han vrider på tändningen. 25:ans buss kör förbi.

– Det känns så jävla onödigt bara. Man undrar vad han tänkte. Och tänk om han fortsatt köra framåt. Då hade han kunnat köra sönder både bilar och hus, säger ägaren och blickar ned mot bostäderna vid Förbovallen.

LÄS MER:Försökte stjäla grävmaskin – brottades ner av personal

Det var vid 07-tiden på onsdagsmorgonen som grävmaskinens ägare skulle fortsätta sitt arbete vid Hills golfklubbs drivingranch.

– I går parkerade jag maskinen precis vid vägen men när jag kom i morse var den borta. Jag följde spåren och hittade den här.

”Upplevde det som hotfullt”

I grävmaskinen satt då en maskerad man i 45-årsåldern som uppträdde hotfullt när ägaren ville återfå sitt arbetsfordon. Han ringde då fem-sex kollegor som arbetar kring golfbanan och som snabbt anlände. Det fick till följd att den maskerade samt skruvmejselbeväpnade mannen gick ur den stillastående maskinen och tog sig ut på Gundefjällsgatan varpå kollegorna höll fast honom till polisen kom.

– Det var verkligen otrevligt. Jag upplevde det som hotfullt. Först ringde jag 114 14 men där fick jag inget svar innan jag kom på att jag skulle ringa 112.

LÄS MER:Fartkameran på Spårhagavägen är tillbaka i fårhagen

Misstänkt för flera brott

Polisen anlände efter bara några minuter med flera bilar. Mannen greps och är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri och grov olovlig körning.

Ytterligare några bilar kör förbi innan ägaren fortsätter:

– Nu är det problem att få igång den. Han har brutit upp båda låsen, jag vet inte hur det här ska gå för det är ju inte bara att bogsera bort en grävmaskin.

LÄS MER:Hotfull man gick bärsärk i godisbutik

Drabbats tidigare

Kollegan, böjd in i grävmaskinen, ropar att han snart ska bli uppringd av en än större grävmaskinsexpert för att få fart på motorn.

– Det här ställer till en del problem när det fördärvas så här. Jag ska ju köra för Hills och så står jag här i stället, säger ägaren.

Har du varit med om något liknande förut?

– För jättemånga år sedan hände faktiskt samma sak när jag jobbade på Hisingen. Då fick jag också åka och leta efter min grävmaskin som var sönder då också.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS