De vigde sig under jubileumsfesten

Jubileumsbröllop arrangerades i samband med Mölndals 100-årsfirande under söndagen. Vigslarna hölls i tornet på Björckska villan och flera brudpar kom för att viga sig.

ANNONS
|

Utöver musikakter och andra aktiviteter hölls de även jubileumsvigslar i Björckska villan under söndagens 100-årsfirande. Carina Grunditz är vigselförrättare och hon har fått viga flera par under söndagen.

– Vi kallar det för drop-in vigsel, men det är ju inte riktigt så. Vi gjorde detta för att vi tyckte att vi ville lyfta vigslarna under jubileet, säger hon och fortsätter:

– Först var det sju som anmälde sig, men två av dem hann inte få alla papper som behövs från Skatteverket, så det är fem som gifter sig i dag.

Ganska spontant

Några av de som bestämde sig för att gifta sig under söndagen var brudparet Flavia Mariani och Goran Puretic.

ANNONS

– Vi hade egentligen planerat att gifta oss förra sommaren, men då gick det inte på grund av covid och att min pappa gick bort, säger Goran.

Efter det uppskjutna bröllopet förra sommaren planerade paret att viga sig någon gång i år, men att det blev under söndagen var ganska spontant.

– Vi ringde till stadshuset i onsdags för att höra om det fanns någon tid, då berättade de att det fanns en tid nu på söndag, säger Flavia.

”Det var bara meningen”

Med kort varsel fick paret ordna allt som behövde fixas inför vigseln. Turligt nog hann de få alla sina papper från Skatteverket redan på torsdagen, och då var det bestämt att vigseln skulle äga rum.

Utöver detta behövde de även få tag på bröllopskläder, men trots att de hade kort tid på sig var allt ordnat lagom till vigseln på söndagen.

– Jag hittade en bröllopsklänning på torsdagskvällen och på fredag kunde jag komma och testa den, säger Flavia.

– Skorna jag har på mig köpte jag idag, tillägger Goran.

Att allt lyckades ordna sig under korta tidsfrister ser paret i sin tur som ett tecken på att beslutet att gifta sig under söndagen var rätt.

– Det känns som att det vara mening att det skulle ske i dag, allt bara löste sig, säger Flavia.

Påverkade jubileumsfirandet ert beslut att gifta er idag?

– Det råkade bara bli så. Men vi bor i Mölndal tillsammans och det var i Mölndal som vi träffades, så det var ett bra sammanträffande, säger Goran.

"Funkat jättebra”

För Björckska villans del har dagens vigslar varit de första som hållits i huset. Överlag tycker Carina Grunditz att de har flutit på bra.

– Det har funkat jättebra. Brudparen säger att huset är vackert och solsken fick vi också, säger hon.

LÄS MER:Rösterna är räknade – Lars Gahrn är århundradets Mölndalsbo

LÄS MER:Här invigs 100-årskalaset: ”En hyllning”

LÄS MER:Mölndalsdagarna är igång – här är alla bilder från folkfesten

ANNONS