På Eklandaskolan har flera fall av covid-19 upptäckts, därför skickas nu en klass hem och sätts i distansundervisning.
På Eklandaskolan har flera fall av covid-19 upptäckts, därför skickas nu en klass hem och sätts i distansundervisning. Bild: Linnea Svensson

Distansundervisning på Mölndalsskola efter coronautbrott

En klass på Eklandaskolan kommer nu att skickas hem – eftersom flera elever smittats av covid-19. Det är skolan tillsammans med Smittskydd Västra Götaland som har tagit beslutet.

ANNONS
|

Skolan informerade om beslutet via Mölndals stads hemsida under fredagen, och där skriver de:

”Efter att flera elever testats positivt för covid-19 övergår en klass på Eklandaskolan tillfälligt till distansundervisning. Beslutet sträcker sig till 9 september”.

Det var under slutet av förra veckan som flera elever blev smittade av covid-19. Därefter fick även fler lärare och elever ifrån samma klass symptom.

LÄS MER:Flera covidfall på Skånhällaskolan – elever får distansundervisning

I samråd med smittskyddet på Västra Götalandsregionen har skolan valt att skicka hem en klass, som i stället kommer att ha distansundervisning.

– För oss är det viktigt att ta ansvar i det här läget. Vi har några fall av bekräftad covid-19 och några som fortfarande väntar på sitt provsvar. Efter samråd med Smittskydd Västra Götaland kommer en klass att ha distansundervisning under nästa vecka, för att se om vi kan bryta en eventuell smittkedja i den här klassen, säger Eva Happstadius, rektor på Eklandaskolan, till Mölndals stad.

ANNONS

Enligt hemsidan ska alla vårdnadshavare fått information om beslutet.

LÄS MER:Endast åtta nya coronafall i Mölndal – men ökande smitta i regionen

Smittskyddsläkaren: ”Logiskt att det blir såhär”

Enligt Smittskyddet finns det störst ökning av coronasmittan i åldersgruppen 10-19 år i Västra Götalandsregionen.

Flera skolor i Sverige har valt att skicka hem elever, nyhetsbyrån TT skriver att det bland annat gäller Jönköping och Höör och att det var något som smittskyddsläkare fruktade inför skolstarten.

Även Göteborgs-Posten skriver att flera klasser i Göteborgsområdet har skickats hem. Det ska röra sig om en handfull klasser i både grund- och gymnasieskolan.

– Egentligen är det ganska logiskt att det blir såhär, framförallt med tanke på att vi har ett mycket mer smittsamt virus med deltavarianten. Sedan hade man ju hoppats på att det här inte skulle komma riktigt så fort, säger Västra Götalandsregionens smittskyddsläkare Thomas Wahlberg till GP.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS