Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Redaktion

Dödshotade före detta vittne vid sopcontainer

En kvinna hotades till livet av den man hon tidigare vittnat mot när de av en tillfällighet möttes vid en sopcontainer i Kållered. Nu åtalas mannen för övergrepp i rättssak.

ANNONS
|

En tidig kväll i slutet av juni stannade en kvinna och hennes dotter vid en container i närheten av deras bostadsområde för att slänga skräp. På plats upptäckte kvinnan den man som hon vittnat mot i en rättegång ett par månader tidigare. Mannen var där misstänkt för att ha uttalat hot mot en bekant till kvinnan samtidigt som han haft ett vapenliknande föremål i handen.

I polisförhör beskriver kvinnan att mannen kom fram till henne vid containern och smällde igen en lucka så att hon snabbt fick dra undan fingrarna för att inte klämmas. Mannen la skulden på henne för att han var bostadslös och började gestikulera och sa:

ANNONS

"Dig var den enda de trodde på i rättegången, du skall passa dig din hora, hade jag velat döda dig så hade jag gjort det, men vem vet det kanske händer", berättar kvinnan i förhör.

Hon beskriver att mannen verkade vara påtänd och att känslan var att han kunde ha flugit på henne om hon inte gått bort från honom. När kvinnan och dottern satt sig i bilen och körde iväg, gjorde mannen ett "fuck you-tecken" med fingret åt dem.

Kvinnans dotter bekräftade i polisförhör sin mammas berättelse av händelsen.

Den misstänkte mannen nekar till att ha hotat eller haft för avsikt att skada kvinnan vid containern. I polisförhör säger mannen att ett meningsutbyte uppstod mellan honom och kvinnan, att han sagt till kvinnan att "det är allvarligt att begå mened" och "bara så du vet så har jag överklagat denna domen".

Nu åtalas mannen för övergrepp i rättssak. Åklagaren pekar på att mannen med hot om våld angripit kvinnan på grund av att hon vittnat mot honom vid ett tidigare tillfälle.

Catrin Hansson

catrin.hansson@molndalsposten.se

ANNONS