I Mölndals stad kommer nu kyckling att serveras mer sällan  – och ersättas av billigare alternativ.
I Mölndals stad kommer nu kyckling att serveras mer sällan – och ersättas av billigare alternativ. Bild: Stefan Bennhage

Dyrare matpriser påverkar skolmaten – ersätts med billigare alternativ

De ökade matvarukostnaderna gör att vissa skolmatsrätter blir dyrare att servera. I Mölndals stad kommer nu kyckling att serveras mer sällan – och ersättas med billigare alternativ.

ANNONS
|

De senaste månaderna har priserna på mat gått upp. Flera verksamheter har påverkats och allt fler tänker en extra gång innan de köper särskilda råvaror. Prisökningen påverkar även skolmaten i Mölndals stad.

Susanna Eggertsen Larsson, enhetschef på serviceförvaltningen, berättar att skolmaten planeras utifrån en åttaveckorsmeny och inför höstterminens start har det gjorts ändringar.

– Vi har inte tagit bort maträtter men vi har sett att kyckling har ökat i pris, även råvarupriset. Nu serveras det fyra gånger (på åtta veckor reds. anm.) i stället för fem, säger Susanna Eggertsen Larsson.

”Möjligt att vi kör året ut”

Det är dock oklart hur mycket pengar som Mölndals stad sparar på att minska kycklingrätter.

ANNONS

– Det beror på vad vi tillagar. Är det en populär rätt så kostar det mer, säger hon och fortsätter:

– Vi väljer att lägga till fler vegetariska rätter.

Hur länge kyckling kommer serveras färre gånger är däremot oklart.

– Vi gör våra menyer i åtta veckor i taget och gör korrigeringar utifrån prisläget. Nästa meny kommer ut till hösten och då ser vi över priserna. Det är möjligt att vi går tillbaka till ursprungligt antal gånger eller så kör vi året ut, säger hon.

LÄS MER:Kalasstämning när Gärdesängens förskola i Mölndal invigdes: ”Äntligen”

LÄS MER:Nu kan din öl bli dyrare – Oceanbryggeriet om pressade läget

ANNONS