Är det 2:an eller 4:an som har stannat vid Drottningtorget i Göteborg? Kanske kan spårvagnens riktning ge en ledtråd ...
Är det 2:an eller 4:an som har stannat vid Drottningtorget i Göteborg? Kanske kan spårvagnens riktning ge en ledtråd ... Bild: Jonas Lindstedt

Därför saknar spårvagnarna sina siffror

Redan våren 2019 uppmärksammades att flera spårvagnar rullade utan den siffra som talar om vilken linje den trafikerar. Nu meddelar Göteborgs spårvägar att det kan dröja flera år innan problemet är helt löst, rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS
|

Den stora siffran i kombination med linjens färg är något de flesta tittar efter när en spårvagn rullar in. Under drygt två år har många spårvagnar dock saknat just detta. Istället har resenärerna fått nöja sig med slutstationen som visas på displayen för att ta reda på vilken vagn som närmar sig hållplatsen.

LÄS MER:Så blir förändringarna i Västtrafiks nya trafikplan

Problemet beror på att leverantören av nummerskyltarna gick i konkurs och därmed inte kunde leverera nya när gamla skyltar gått sönder. En ny upphandling drogs igång men den försenades av flera överklaganden innan en ny leverantör slutligen blev klar. Nu bedömer Göteborgs spårvägar att det kommer att ta mellan två och tre år innan alla spårvagnar åter har en siffra på plats.

ANNONS

– Det är väldigt många fordon som ska få skyltbytet och vi måste balansera trafikens behov av fordon så vi kan tyvärr inte ställa av flottan helt, säger Bülent Esenteg, avdelningschef för fordon och driftsäkring på Göteborgs spårvägar, till Göteborgs-Posten.

LÄS MER:Arbetet vid Gamla torget påverkar trafiken under flera år

Enligt Göteborgs spårvägar är det 144 spårvagnar som har störst behov av nya skyltar. I höst startar installationen och man räknar med att hinna med fem spårvagnar i veckan.

– Fordonen behöver skyltar och det är en viktig del för resenärerna att kunna avgöra vilket fordon man ska på. Alla på Göteborgs Spårvägar är måna om att få detta på plats så snabbt som möjligt, säger Bülent Esenteg till GP.

LÄS MER:Ungdomar ställde Västtrafik mot väggen – kämpar för sina busskort

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndal-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS