Efter explosionen – polisen på plats med husbil i Hills

Under tisdagskvällen fanns polisen på plats med husbil vid Splintvedsgatan i Hills. Detta för att både ta emot tips och arbeta trygghetsskapande.
– Om folk har gjort iakttagelser så kan man vända sig till poliserna på plats, sa polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS
|

Det var strax efter 00.30 natten till tisdag som ett larm om en explosion inkom till SOS Alarm. Explosionen skedde precis vid en ytterdörr på en villa på Splintvedsgatan i Hills.

Med anledning av händelsen ökade polisen sin närvaro i Balltorp under kvällen, något man meddelade via ett inlägg på sin Facebooksida. Polisens husbil stod på en parkering på Splintvedsgatan.

– Om folk har gjort iakttagelser så kan man vända sig till poliserna på plats. Men vi är också där och jobbar trygghetsskapande, sa polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

I samband med att larmet kom kallades tre ambulanser och fyra enheter från räddningstjänsten till platsen, liksom polisen. Men ingen ska ha skadats i samband med händelsen, sa vakthavande befäl Morten Gunneng under tisdagsmorgonen.

ANNONS

Det var främst villans ytterdörr som skadades i samband med smällen, men även sprickor i rutor uppstod.

Polisens teori

Enligt uppgifter till GP har polisen en teori om vem som dådet var riktat mot. Det ska gälla en affärsman som har kopplingar till huset. Mannen ska enligt GP även vara dömd för skattebrott.

En anmälan om upprättat grov allmänfarlig ödeläggelse och även brott mot brandfarliga och explosiva varor har upprättats. Ingen ska vara misstänkt i nuläget.

LÄS MER:Larm om explosion vid villa

LÄS MER:Ida bor granne med drabbade huset i Hills

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS