Gamla Kungsbackavägen.
Gamla Kungsbackavägen. Bild: Martin Björklund

Efter klagomålen: kommunen sänker hastigheten på omdiskuterade sträckan

Mölndals stad har fått in många synpunkter från allmänheten om att den skyltade hastighetsbegränsningen på Gamla Kungsbackavägen är för generös. Nu har man sänkt den.

ANNONS

Bashastigheten inom tätort i merparten av kommunen är 50 kilometer i timmen. På den sträcka som går cirka 100 meter söder om Baazgatan på Gamla Kungsbackavägen, till 300 meter norr om Ekenleden på Pepparredsleden, har det dock rått ett undantag. Där har man fått köra i 70 kilometer i timmen.

Fram tills nu.

– Det har inte varit så många bostäder eller kontor där tidigare. Men norra Pepparredsleden har under åren gått från att vara ett industriområde till att bli ett så kallat verksamhetsområde. Det innebär att vi ändå skulle behöva sänka maxhastigheten där, och med tanke på alla synpunkter vi fått in om sträckan, valde vi då att samtidigt sänka den överallt, säger trafikingenjör Lina Dahlberg.

ANNONS

Har trätt i kraft

Frågan blev mer aktuell när Göteborgs stad gjorde en hastighetsöversyn över Mölndalsvägen. Då ändrade Mölndals stad maxhastighet på Göteborgsvägen till 50 kilometer i timmen, för att göra det samstämmigt. I samband med det började den anslutande sträckan diskuteras.

Vissa som har hört av sig till kommunen lyfter att det är korta avstånd mellan cirkulationsplatser där, vilket gör att det ändå är svårt att komma upp i 70. Andra anser att skyltningen har känts märklig, med tanke på vilka hastighetsbegränsningar som råder omkring.

– Eftersom avfarten in mot Mölndal från motorvägen är skyltad med 60 kilometer i timmen, har man upplevt att det är konstigt att man sedan får höja farten när man kommer in i själva staden.

Ändringen har trätt i kraft och trafikskyltar som visar 70 plockats ner.

LÄS MER:Mannen som körde på en kvinna vid Franks gatukök i Lindome döms – hon får inget skadestånd

LÄS MER:Äldsta spårvagnarna skickas på renovering

ANNONS