Efter rivningarna: Nu har Södra Barnsjön fått ett nytt hopptorn

I fjol revs de gamla hopptornen vid Södra Barnsjön, vilket många uttryckte bestörtning över. Redan då antydde kommunen att någonting skulle kunna komma framöver som kunde ersätta de populära konstruktionerna. Nu är det nya hopptornet på plats.

ANNONS
|

När kommunen i februari förra året besiktigade hopptornen vid Södra Barnsjön i Lindome fann man att de var i bedrövligt skick, med flera rostiga infästningar. Efter en utredning fattades beslutet att avlägsna hopptornen från berget.

Väckte irritation

De närboende var inte sena med att reagera. I lokala Facebookgrupper ansåg några att rivningen var ett utslag av att de stora satsningarna går till centrala Mölndal, medan Lindome och Kållered allt mer dräneras.

– Alla är inte sportintresserade, alla har inte råd att åka på utlandssemester. Det kan vara bra att det finns någonting att göra här också. Särskilt när det på sista tiden har varit så fina somrar i kommunen, sade Lindomebon Berit Thörnqvist, 67, till Mölndals-Posten.

ANNONS

Maria Modin, enhetschef på tekniska förvaltningen, betonade att kommunen inte hade något val. Hopptornen var så skadade att de hade behövt montera ned dem även om det funnits oändliga resurser.

– Jag förstår att man kan känna så när vi tar bort någonting. Men vi på tekniska förvaltningen har satsat mest på Barnsjön av alla kommunens sjöar, byggt en lekplats, byggt om parkeringen, ramper, nya bryggor och så vidare, sade hon till Mölndals-Posten.

Hon tillade att det kunde komma något att ersätta hopptornen med längre fram. Exempelvis en flytbrygga längre ut på sjön med tillhörande hopptorn.

– Det är en pontonkonstruktion som finns i ett antal andra kommuner. Ingenting är beslutat, men vi vill titta på lite olika möjligheter om det skulle bli aktuellt.

Nya bryggan här

Idén tycks ha fallit i god jord, för tisdag 14 juni den här veckan levererades en flytbrygga till Södra Barnsjön.

”Dykare har under dagen kontrollerat att botten under tornet är ok och att det är tillräckligt djupt”, skriver kommunen på sin hemsida. ”Vi hoppas att de som använder tornet ska trivas.”

De lägger också in en brasklapp om att all hoppning sker på egen risk.

"Du som förälder har ansvar för dina barn. Tänk också på hur du parkerar bilen om du besöker badplatsen, vid en eventuell olycka måste räddningstjänsten komma fram.”

LÄS MER:Mölndals stads besked: Södra Barnsjöns hopptorn ska rivas

LÄS MER:Då ska du åka till Landvetter för att slippa köa

LÄS MER:Efter branden i Bosgården: ”Fanns en katt kvar”

ANNONS