Det var fint väder när Liseberg öppnade för säsongen i våras, men i juli och augusti har besökarna ofta mötts av regn och grå moln.
Det var fint väder när Liseberg öppnade för säsongen i våras, men i juli och augusti har besökarna ofta mötts av regn och grå moln. Bild: Sanna Tedeborg

Efter säljstoppet – Liseberg släpper nya guldpass

I maj pausade Liseberg försäljningen av guldpass. Under måndagen släpptes nöjesparken 5 000 nya åkpass.

ANNONS

Sommarsäsongen hade knappt dragit i gång när Liseberg i maj satte stopp för försäljningen av stora och lilla guldpasset, åkpass som ger fri entré och fria åk i ett år.

– Vi har alltid ett begränsat antal guldpass till försäljning och för tillfället är de slutsålda, sa Lisebergs PR-koordinator Sofia Wikstedt då.

Planen var att återuppta försäljningen i takt med att årskorten som köptes förra året löpte ut.

– Det är något som vi ser över just nu. Vi kommer med stor säkerhet att släppa på mer, men just nu har vi stannat upp och ser över när tajmingen att släppa på fler är bäst, sa Sofia Wikstedt.

ANNONS

50 guldpass drogs in i våras

Under våren larmade Liseberg om en kraftig ökning av brott mot parkens ordningsregler – 50 personer hade fått sina årskort indragna. Det handlade bland annat besökare som trängt sig, skojbråkat, kastat smällare i kön till Valkyria och heilat i Flumeride.

Liseberg bestämde sig för att återinföra civila vakter i parken.

– Det är ett effektivt medel, för när de ser uniformerade vakter så sköter de sig, de civila kan i stället iaktta och rapportera in till vår säkerhetsavdelning, sa säkerhetschef Hans Skeppstedt.

Trots att flera årskort drogs in tillämpade inte Liseberg någon en-ut-en-in-strategi för försäljningen. Under måndagen, nära tre månader efter att försäljningen stoppades, meddelade nöjesparken att de nu släpper 5 000 nya guldpass till försäljning.

– Det rullar på, säger Mårten Westlund om försäljningen under måndagen.

Stora guldpasset kostar 2 295 kronor medan det lilla, som gäller i småbarnsattraktionerna, kostar 1 195 kronor.

LÄS MER:Liseberg vidtar åtgärder efter försämrat säkerhetsläge

LÄS MER:Besökstapp på Liseberg – 20 procent färre

LÄS MER:Liseberg öppnar nattklubben Klubb Karusell

LÄS MER:Guldpass-försäljningen på Liseberg pausas

ANNONS