Efter storbranden i Lindome – så går återuppbyggnaden

Merparten av bostäderna i längan förstördes när storbranden slog till i april 2021. Snart tio månader senare är återuppbyggnaden alltjämt pågående, och inflyttning sker successivt.
– Målsättningen är att vi ska vara klara i mitten av sommaren, säger Johannes Remnegård, områdeschef på Förbo.

ANNONS
|

Det var mitt i natten lördagen den 17 april som branden var ett faktum på Tåbrovägen i Lindome. Trots att räddningstjänsten kom snabbt på plats var branden såpass fullt utvecklad att det omgående blev till att prioritera brandbekämpning så att de boende på egen hand skulle få en chans att evakuera sig själva. I samband med insatsen fick det övertända taket lyftas bort och ett stort antal lägenheter fick svåra brand- och rökskador.

LÄS MER:Därför kommer jag aldrig glömma storbranden i Lindome

Snart tio månader senare är renoveringen i full gång, och allt fler kan nu flytta tillbaka – även till de lägenheter som skadades ordentligt i branden.

ANNONS

– Arbetet fortskrider enligt plan. En uppgång flyttade in nu strax före jul. Samtidigt håller vi på med arbete i uppgångarna fem, sju, nio och elva. Vi jobbar både med lägenheterna och taket, berättar Johannes Remnegård, områdeschef Mölndal på Förbo.

Klart i mitten av året

En av de uppgångar som drabbades hårdast var uppgång nio som fick både brand-, rök- och vattenskador. Och även de uppgångar som inte nåddes av lågorna drog ändå på sig rök- eller vattenskador. Enligt den målsättning som var gällande i höstas skulle det mesta stå klart i mitten av 2022, och den planen gäller fortfarande, enligt områdeschefen.

LÄS MER:Eva väckte grannarna – i chock efter nattens storbrand

– Vi har haft löpande byggmöten med uppföljning om arbetet, men vi har inte haft det första byggmötet för i år ännu. Men målsättningen är att vi ska vara klara i mitten av sommaren, och vi håller tummarna för att det blir så. Samtidigt kommer boende att kunna flytta in successivt, säger Johannes Remnegård.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS