Efter tågkaoset i Mölndal – Västtrafik betalar förseningsersättning till de drabbade

De som drabbades av tisdagens tågkaos i Mölndal kan ha pengar att hämta. På ett dygn har nästan 300 resenärer hört av sig till Västtrafik för att få ekonomisk kompensation.

ANNONS

Det är Västtrafiks förseningsersättning som kan innebära pengar tillbaka för många av de kollektivresenärer som fick problem under tisdagen. Under natten spårade ett arbetsfordon ur strax norr om Mölndals station, något som ledde till att ett godståg fick stopp. Därefter kunde inga tåg alls passera under ett dygn.

Inte force majeure

Henrik Kjellberg på Västtrafiks presstjänst konstaterar att det nu är fritt fram för alla drabbade att i efterhand söka ersättning om man anser sig ha blivit mer än 20 minuter försenad till sin slutdestination.

– De som drabbades har absolut rätt att söka förseningsersättning. Man kan antingen få ersättning via värdecheckar på nya resor eller så kan man få pengar utbetalda till sitt konto, säger Henrik Kjellberg.

Enligt Västtrafiks hemsida krävs det att förseningen är minst en timme för att kunden ska få tillbaka hela kostnaden för resan. Den som försenades under tisdagen hade också rätt att ta en taxi för upp till 1 250 kronor på Västtrafiks bekostnad.

Så många har sökt

Vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen hade 276 ersättningskrav kommit in till Västtrafik med anledning av tågstoppet i Mölndal.

– Sedan kan det ju komma in fler under dagen också. Man har lång tid på sig att söka ersättning, säger Henrik Kjellberg.

Den som anser sig ha rätt till ekonomisk kompensation ansöker om den via Västtrafiks hemsida.

LÄS MER:Här lyfts urspårade arbetsfordonet på plats

LÄS MER:Därför körde tåget ur i Mölndal: ”Hela ekipaget lyftes upp”

LÄS MER:Alla hållplatser i Mölndal ska bytas ut

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS