Namatallah Azami, Elias Akbadi, Fatima Iqbali, Asra Iqbali, Najibollah Iqbali och Nadia Mohammad Karim ser fram emot att butiken ska öppna om några veckor.
Namatallah Azami, Elias Akbadi, Fatima Iqbali, Asra Iqbali, Najibollah Iqbali och Nadia Mohammad Karim ser fram emot att butiken ska öppna om några veckor. Bild: Matilda Spetz

Familjen öppnar orientalisk matbutik i centrum

Snart öppnar familjen Iqbali sin orientaliska livsmedelsbutik på Mölndals torg. Inom tre veckor väntas Mölndalsborna kunna handla matvaror från hela världen.

ANNONS
|

Mitt på Mölndals torg öppnar den 500 kvadratmeter stora matbutiken 1Food. Det är familjen Iqbali som kommer sälja orientaliska livsmedel och de kommer bland annat att sälja färsk frukt, nötter och livsmedel från Mellanöstern.

Familjen äger sedan tidigare en butik på Selma Lagerlöfs torg i Göteborg och nu är tanken att 1Food ska bli en kedja. Familjen har länge letat efter en passande lokal och att bli granne med Ölstugan Tullen kändes rätt.

– Vi har märkt att många åker till Göteborg för att handla orientaliska livsmedel och vi kände att det saknades en butik i Mölndal, säger ägaren Najibollah Iqbali.

ANNONS

LÄS MER:Toltorpsdalens självbetjäningsbutik tänker stort: ”Ska bli en kedja med flera butiker”

Familjen ser fram att få slå upp dörrarna till den nya butiken.Dottern Fatima Iqbali studsar upp och ner och berättar att hon vill hjälpa till i butiken när den öppnat.

– Det ska bli roligt, säger hon.

Lokalen har de haft i en och en halv månad och har hittills förberett sig för öppning genom att pynta lokalens fönster och beställa varor. Om tre veckor ska det vara fritt fram för besökare att handla i butiken.

– Vi vill öppna så snart vi kan, just nu väntar vi på några leveranser, säger Najibollah Iqbali.

LÄS MER:Trendigt bubbelte kommer till Mölndal – här kan du testa drycken

Kan stärka handeln

De misstänker att starten kan bli tuff och att det kan ta tid att etablera sig. Det finns flera matbutiker som ligger bara några meter från 1Food.

– Vi har våra egna varor och de har sina. Vi fokuserar på orientalisk mat och ser att det finns ett behov, säger Najibollah Iqbali.

Han tror att butiken kommer dra folk till Mölndal och att det kan bidra till att stärka handeln i innerstaden.

– Vi har pratat med folk och försökt berätta att vi öppnar för så många som möjligt, säger Najibollah Iqbali.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS