Inom kort kommer en ny skylt att sättas upp. Enligt projektledaren Mattias Andersson är det den mänskliga faktorn som ligger bakom.
Inom kort kommer en ny skylt att sättas upp. Enligt projektledaren Mattias Andersson är det den mänskliga faktorn som ligger bakom. Bild: Teo Kristjansson

Felaktiga trafikskylten byts ut omgående – mänskliga faktorn låg bakom

Arbetet vid Forsebron har påverkat trafiken i Östra Mölndal avsevärt då passagen nu är helt stängd. Nya trafikskyltar har placerats runt om i Kvarnbyn men vissa har blivit felaktiga – något som debatterats flitigt på sociala medier.

ANNONS

Strax efter Mölndals stadsmuseum där bilister svänger in till Royens gata har olika skyltar satts upp på båda sidor av vägen. De visar att det är förbjudet att köra igenom området, men att linjetrafiken är undantagen. Likadana skyltar har satts upp på flera platser runt om i Kvarnbyn.

– Det skulle bli onormalt mycket trafik i området annars och det vill vi undvika, säger Mattias Andersson, projektledare på tekniska förvaltningen.

Stavade fel

Förbudet att trafikera sträckan har väckt reaktioner och enligt Mattias Andersson har förvaltningen fått ett antal synpunkter på ärendet. Även i en lokal Facebook-grupp debatteras förbudet flitigt men också det faktum att skylten är direkt felaktig. Ryagatan finns nämligen inte i Mölndal.

– Det är väl den mänskliga faktorn när skylten beställdes av leverantören som ligger bakom, säger Mattias Andersson.

Ryagatan heter egentligen Rygatan och därför kommer skyltarna nu att bytas ut någon gång under nästa vecka. Då väntar även en ny utmaning då skolorna drar igång och flera personer återvänder till sina jobb efter semestern.

– Vi är nöjda så här långt och sen kommer ytterligare ett test nästa vecka när det är skolstart. Då får vi ta och utvärdera en gång till. Skulle det vara några brister så åtgärdar vi dem direkt.

LÄS MER:Trafikchefen om bilköerna i östra Mölndal: ”Tufft de närmaste åren”

LÄS MER:Ännu en industribyggnad i Forsåker kan rivas – vattenkraftverket går inte att bevara

LÄS MER:Trafikkaoset i östra Mölndal fortsätter – Forsebron stängs av i ett år

ANNONS