Krogen Bryggeriet på Kungsportsavenyn i Göteborg.
Krogen Bryggeriet på Kungsportsavenyn i Göteborg. Bild: Niklas Maupoix

Fick inte komma in på krogen – då spottade hon vakten i ansiktet

En kvinna i 18-årsåldern från Mölndal blev i fjol inte insläppt på krogen. Upprörd spottade hon en av ordningsvakterna i ansiktet – ett brott hon nu fällts för i Göteborgs tingsrätt.

ANNONS
|

Det var annandag jul förra året som Mölndalsbon och hennes vänner ville komma in på baren Bryggeriet i centrala Göteborg. Vakten släppte in kvinnans tre kamrater – men inte henne. Förklaringen hon fick, enligt kvinnan, var att hon hade ”tjatat för mycket”.

– Vi hade mycket folk och det var begränsat med platser på grund av corona och restriktioner. Det fanns få platser där inne så hon fick vänta, berättar en kollega till mannen i förhör.

– Jag gick fram till henne och sa åt henne att vänta som alla andra. Sen kom min kollega och pratade med henne, hon backade tillbaka och då spottade hon honom i ansiktet.

ANNONS

Greps av ordningsvakt

Vakterna gjorde då ett så kallat envarsgripande av kvinnan och höll kvar henne på platsen fram till att en polispatrull anlänt några minuter senare.

Kvinnan erkänner att hon spottat, men mot mannens bröstkorg, inte ansiktet. Vakten själv och ett vittne menar att loskan träffat honom i pannan och ögonen, vilket Göteborgs tingsrätt inte finner någon anledning att betvivla.

Hon fälls därför för åtalspunkten förgripelse mot tjänsteman till att betala 4 000 kronor i dagsböter.

Därtill åläggs hon att betala en ersättning på 5 000 kronor till vakten. ”Att bli spottad i ansiktet är en sådan kränkning som inte ens en ordningsvakt bör tåla och han har därmed rätt till skadestånd”, konstaterar tingsrätten.

LÄS MER:Lindomebo uttalade mordhot mot anställda på McDonalds – döms till fängelse

LÄS MER:Kvinna sparkade och spottade på en polis i Mölndal – döms för flera brott

LÄS MER:Marias anställda och dagishundar påkörda av smitaren: ”Förkrossad”

ANNONS