Fika utomhus – fem kaféer i Mölndal med extra mysigt läge

Äntligen är sommaren här! Kombinera en promenad eller en cykeltur med en fika på ett kafé med trevliga omgivningar. Här är fem ställen i Mölndalstrakten med extra mysigt läge.

ANNONS

Oavsett om man är sugen på en klassisk långfika med en vän, en vinlunch kombinerad med shopping eller en långpromenad avrundad med en glass vid en sjö, så finns det ställen att välja på i Mölndal. Men lämna centrum för en stund och välj ett kafé som bjuder på lite extra gröna, sköna omgivningar. Mölndals-Posten har listat fem ställen att besöka.

Lilla Spinneriet

I det gamla spinneriets lokaler i Lindome hittar du Lilla Spinneriet – kafé, restaurang och butik med fokus på säsongs- och lokalproducerat. Uteserveringen sträcker sig runt hela huset, men även inomhus finns det gott om plats. På området finns det för den shoppingsugna möjlighet att köpa konst, kläder och annat.

Öppettider: Onsdag till fredag mellan 11.00 och 15.00. Lördag och söndag 11.00 till 15.30.

LÄS MER:De har tagit över Spinneriet – nu vill de locka fler till Lindome

Me & the goat

Me & the goat är ett nystartat kafé som också ligger i lokalerna som tillhör det gamla spinneriet i Lindome. Hit går du för en klassisk fika, frukost eller enklare lunch. Det anordnas även barnvagnsfrukost och frukostyoga, och när pandemiläget tillåter planeras det också stickningsbrunch och musikevenemang. Det finns plats att sitta utomhus redan i dagsläget, men i sommar kommer även en större uteservering att byggas.

Öppettider: Torsdag och fredag 12.00 till 16.00. Lördag och söndag 11.00 till 16.00.

LÄS MER:Här kan föräldrar träffas trots pandemin: ”Betyder jättemycket”

Gunnebo slott

Mitt i Gunnebo slotts köksträdgård hittar du White guide-listade Gunnebo kaffehus och krog. Här serveras lunch och fika både inom- och utomhus och det är årstidens säsongsvaror som styr vad som serveras. På området finns det även en butik där du kan köpa bland annat te, fröer och lokalt hantverk. För barnen finns lekplats, damm och stora ytor att springa på.

Öppettider: Varje dag mellan 11.00 och 17.00.

LÄS MER:Lista: Här är tio boktips för hela sommaren

Forscaféet Kvarnbyn

Granne med Mölndals museum hittar du Forscaféet Kvarnbyn. Här fikar eller lunchar du med utsikt över den häftiga forsen. Kombinera med en promenad utmed forsen eller ett besök på Mölndals museum.

Öppettider: Tisdag till söndag 12.00 till 16.00, men med förlängda öppettider på torsdagar då de stänger 19.00.

LÄS MER:Tält och friluftsliv – Anna ger sina bästa tips: ”Koka pasta i sjövatten”

Bonus: Råda Säteri

Om du kan tänka dig att lämna kommungränsen en stund så kan ett besök på 1700-talsherrgården Råda Säteri i Mölnlycke vara en idé. Här serveras bland annat hembakat fika, mackor och lunch. Under sommaren finns det gott om plats att sitta utomhus, men säteriet och området runtomkring ägs numera av Härryda kommun, så för den som hellre vill ta med sig picknick och slå sig ner i det gröna är det fritt fram även för detta.

Öppettider: 11.00 till 16.00 alla dagar, förutom tisdagar då de nu under sommaren har förlängda öppettider och stänger 19.00.

Ytterligare bonustips:

Även i vår grannkommun Kungsbacka kan du finna många mysiga kaféer att besöka i sommar. Är du sugen på att se utbudet även där, så hittar du tipsen HÄR.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS