Flera bilar i krock på E6

Två personer har förts till sjukhus efter att flera bilar krockat på E6 i höjd med Åbromotet. Olyckan orsakade långa köer, och trafiken fick ledas om via avfarten mot Söderleden.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom strax före klockan 15 på lördagen. Olyckan skedde på E6 i höjd med Åbromotet, i riktning mot Göteborg. Räddningstjänsten var snabbt på plats.

– Vi är precis framme. Det är flera bilar som krockat, minst tre stycken. Vi kommer att spärra av hela vägen, säger Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, klockan 15.05.

Långa köer: ”Rörigt på platsen”

Även polis och ambulans larmades till olycksplatsen.

– Det är rörigt på platsen. Tre filer är avstängda, men avfarten är öppen. Så vi dirigerar trafik och stöttar ambulanspersonal, säger Kalle Kivistö på räddningstjänsten, klockan 16.25.

Enligt SOS Alarms händelseinformation rörde det sig om en bakifrånkollision.

ANNONS

– Två personer är förda till sjukhus med ambulans, säger William Kokkonen, teamledare på SOS Alarm.

Kvinna misstänks för brott

En av personerna som fördes till sjukhus misstänks ha orsakat olyckan.

– Det är en kvinna i 20-årsåldern som misstänks för vårdslöshet i trafik. Hon blev avförd med ambulans ganska omgående och vi har inte kunna höra henne än, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Totalt var tre personer inblandade i olyckan – en person i varje bil. De två som fördes till sjukhus ska ha fått lindriga skador.

– Den sista klagade på lite nackont, men man gjorde bedömning att den personen inte behövde föras med ambulans, säger Magnus Schildt.

Klockan 16.50 var vägen helt öppen för trafik igen, enligt Trafikverket.

ANNONS