De senaste två dagarna har polisen fått in fem anmälningar om bilinbrott.
De senaste två dagarna har polisen fått in fem anmälningar om bilinbrott. Bild: Emma Gustafsson

Flera bilinbrott i natt – verktyg värda 50 000 kronor stulna

De två senaste dagarna har polisen fått en rad anmälningar om bilinbrott i Mölndal med omnejd. Majoriteten av dem ska ha skett runt Åbyvallen.
– De kan hänga ihop, säger Sofia Jigström, stationsbefäl i Mölndal.

ANNONS

Totalt har polisen i Mölndal fått fem anmälningar om bilinbrott de senaste två dagarna. En av dem inträffade vid Åby arena någon gång mellan onsdagskväll och torsdag morgon på en firmabil.

– Gärningspersonerna har tagit sig in i bilen genom att krossa ruta så vi har rubricerat incidenten som stöld. I dagsläget är det oklart vad som har stulits men det ska röra sig om gods, säger Sofia Jigström, stationsbefäl i Mölndal.

En dag tidigare ska ytterligare ett bilinbrott ha skett i samma område, alltså på Idrottsvägen. Då ska gärningspersonerna ha använt våld och tagit sig in via förardörren vilket resulterade i skador på den. Enligt polisen rör det sig om verktyg som har blivit stulna och har ett värde på cirka 50 000 kronor.

– Det är skruvdragare, tigersåg, slagborrmaskin, cirkelsåg och multiverktyg, säger Sofia Jigström.

Bilstereo också stulen

Ytterligare ett bilinbrott har blivit anmält till polisen. Detta inträffade på Åby arenaväg då misstänkta tjuvar ska ha tagit sig in i en arbetsbil genom att bryta ut plastkåpa för att sno åt sig gods. Utöver det har även ett bilinbrott skett i Bifrost, men den drabbade inventerar fortfarande för att kartlägga vad som är borta.

Vidare berättar polisen om ännu ett bilinbrott på Åbybergsgatan som ska ha kommit till kännedom på onsdag morgon. Även här är det en firmabil som blivit utsatt.

– De här händelserna kan hänga ihop, det finns olika individer som sysslar med brottslighet och återkommer i brottslig gärning, säger Sofia Jigström.

Bilinbrotten kan hänga ihop

Sedan ska en personbil också ha utsatts för bilinbrott som stod parkerad på en gata i Mölndal. Ägaren informerar polisen att den hade parkerat bilen på måndag och när den gick dit på onsdag upptäcktes brottet.

– Även här har man krossat rutan och tagit sig in och stulit bilstereon, säger Sofia Jigström.

I dagsläget är varken någon gripen eller misstänkt, men polisen tror att de olika händelserna kan hänga ihop. Man rubricerar samtliga händelser som stöld.

LÄS MER:Tjuv bröt upp dörr till företag – stal elsparkcykel

LÄS MER:Oväntade polisfyndet – hittade stulna elcyklar hemma hos kvinna i Lindome

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS