Flera inbrott i parkerade arbetsbilar har anmälts till polisen senaste veckan. Verktyg och maskiner har stulits och polisen säger att man tyvärr sett många av den här typen av stölder senaste tiden.
Flera inbrott i parkerade arbetsbilar har anmälts till polisen senaste veckan. Verktyg och maskiner har stulits och polisen säger att man tyvärr sett många av den här typen av stölder senaste tiden. Bild: Erik Zienau/Lotta Nyvall

Flera inbrott i arbetsbilar i veckan – verktyg stulna

Flera inbrott i parkerade arbetsbilar har anmälts till polisen senaste veckan. Verktyg och maskiner har stulits och polisen säger att man tyvärr sett många av den här typen av stölder senaste tiden.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Utanför Scandic i Mölndal ska två arbetsbilar ha drabbats av inbrott vid två olika tillfällen. Natten mot tisdagen stals maskiner och verktyg ur en arbetsbil – natten mot torsdag drabbades en annan bil och stöldgodset var av samma typ. Värdet på det som stulits är i nuläget okänt.

På måndagen stals också verktyg och maskiner ur en bil i Åby, till ett okänt värde. Mellan onsdag och torsdag bröt någon eller några upp låset till en skåpbil i Kållered, men här har målsäganden ännu inte återkopplat till polisen om vad som stulits.

Katalysatorstöld

Men även privatpersoner har drabbats i veckan. Någon gång mellan måndag och torsdag stals en katalysator, till ett okänt värde, från en bil i Bifrost.

– Katalysatorstölder har ju varit ganska vanligt det senaste i hela regionen och även i Mölndal, säger Sara Latorraca, stationsbefäl på Mölndalspolisen.

Även inbrott och stölder i arbetsbilar har varit återkommande i kommunen, enligt polisen.

– Under en tid tillbaka har det varit en del inbrott i bilar, där man tillgripit framförallt verktyg i Mölndal. Tyvärr har det varit många.

Varför den här typen av stölder ökar kan Sara Laroracca inte svara på.

LÄS MER:Larm om pågående bilinbrott på Åby Arenaväg

LÄS MER:Verktyg stulna vid inbrott i bilar i Mölndal

LÄS MER:Verktyg saknas efter bilinbrott i Kållered

ANNONS