Flera kablar fick bytas ut efter elproblem i kommunen

Sedan i torsdags har hushåll i Lindome haft problem med elen. På måndagen meddelade Ellevio att ett flertal kablar behövde bytas ut – och under eftermiddagen hade samtliga i området fått tillbaka strömmen.

ANNONS

Det var under natten till torsdag i förra veckan som elen först försvann i bland annat Lindome och Hällesåker. Enligt initiala uppgifter rörde det sig om ett fel med en elkabel – något som snart visade sig vara mer omfattande än elbolaget inledningsvis hade trott.

– Det är egentligen tre separata fel som upptäckts. En sjökabel som går i vatten, en luftledning och så ett fel vid en station har lokaliserats. Det är extremt olyckligt att det sammanfallit så här, säger Markus Tobé på Ellevios presstjänst på måndagen.

Som mest har över 500 hushåll drabbats av strömavbrott och under måndagseftermiddagen var fortfarande 40 kunder berörda av problemen.

– Men det är ingen som varit helt utan el sedan i torsdags, säger Markus Tobé.

Dykare på plats

På måndagseftermiddagen arbetade ett par tekniker med att få ordning på problemen. Som mest har ett 15-tal personer arbetat på plats – inklusive dykare.

– Det är en ganska omfattande insats skulle jag säga. Det är en stor apparat som drar igång i sådana här lägen. Det är högsta prioritet för oss att laga det här.

Luftkabeln planeras att bytas ut omgående. Även sjökabeln behöver repareras, något som kommer innebära fler avbrott.

– Då handlar det om planerade avbrott. Det finns ingen exakt prognos för när detta kommer ske i nuläget men vi kommer att kommunicera detta så fort vi vet, säger Markus Tobé.

På måndagseftermiddagen meddelade Ellevio att elproblemen som startade i torsdags var lösta och alla i området fått tillbaka strömmen.

LÄS MER:Don och Anton misshandlades grovt – blir bortprioriterade av polisen

LÄS MER:Strömavbrott i Hällesåker

ANNONS