Arkivbild. Olika slags getost.
Arkivbild. Olika slags getost. Bild: Janerik Henriksson/TT

Flera matjättar har sålt getost med metallbitar i

Både Lidl och Ica återkallar olika sorters getostar efter att man har upptäckt att det är metallbitar i osten.

ANNONS
|

På lördagseftermiddagen gick tyska livsmedelskedjan Lidl ut och larmade om att Getost Bûche de Chèvre, Chêne d' Argent, det kan finnas risk för metallbitar i produkten.

Getosten har sålts i samtliga av Lidl Sveriges butiker. Inga andra produkter av märket märket Chêne d' Argent är drabbade.

Lidl återkallar nu alla getostar av märket omedelbart och kommer att ge kunderna pengarna tillbaka, utan uppvisande av kassakvitto.

”Lidl Sverige beklagar detta och ser allvarligt på det inträffade. Lidl Sverige utreder nu tillsammans med leverantören hur detta kunnat ske samt för att förhindra så att något liknande inte sker i framtiden”, skriver livsmedelskedjan i ett pressmeddelande.

ANNONS

Inte första getostlarmet

Ica gick under lördagsförmiddagen ut och återkallade några partier getost då det finns risk för att det finns metallbitar i produkten. På fredagen återkallade Skånemejerier getost av märket Président av samma skäl.

Icas återkallelse gäller Ica Chèvre 170 gram med bäst-före-datum 2022-10-04, 2022-10-14, 2022-10-15, 2022-10-19 och 2022-10-30.

"Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och återkallar produkten. Vi utreder nu vilka åtgärder vi behöver vidta för att detta inte ska ske igen", säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

ANNONS