Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen hade ökad närvaro och synlighet i Balltorp. Foto: Polisen Bild: Polisen Göteborg Syd
Polisen hade ökad närvaro och synlighet i Balltorp. Foto: Polisen Bild: Polisen Göteborg Syd

Flera narkotikabrott har upptäckts efter tips till polisen

Efter tips från allmänheten har polisen varit på plats i Balltorp och bland annat gjort flera husrannsakan. En hel hög med anmälningar har gjorts efter det och nu vill polisen tacka.

Under onsdagen hade polisen ökad närvaro och synlighet i Balltorp. De utförde hastighetskontroller, bland annat utanför Balltorpsskolan, och gjorde flera husrannsakan i området.

– Allmänheten har hört av sig om att det händer mycket här och att de tycker det är jobbigt med det småkriminella, säger Joakim Simonsson, operativ samordnare på polisen i Mölndal.

På Peppareds torg träffade polisen på två personer, en man i 30-årsåldern och en kille i tonåren. Både uppträdde påverkat och hade en mindre mängd misstänkt narkotika på sig. Ett beslut om husrannsakan togs.

Hittade droger och stulen cykel

– Vi gick in på en adress där. I lägenheten fanns det folk födda på allt från 60-talet till 90-talet. En liten samlingsplats. Och vi hittade en tillgripen cykel också.

Nästa husrannsakan skedde i centrala Mölndal.

– Det var också efter tips och observation om folk som köper och använder narkotika. Vi hittade flera tabletter och en del annat på platsen.

Joakim Simonsson säger att polisen är beroende av allmänhetens hjälp i många fall när det gäller just mindre narkotikabrott och liknande.

”Vi är där”

– Det är väldigt bra att de hör av sig. Folk är väldigt duktiga på att ge oss information, men de är rädda. Jag vill trycka på att man kan vara anonym när man pratar med polisen. Man kan ta kontakt och lämna tips utan att säga var man bor, vi kan jobba med ärendet ändå.

Polisen som arbetar för Storgöteborg syd har ett större område, där Mölndal ingår. De jobbar dagligen med närvaro i olika områden och i just Balltorp finns flera inbokade insatser.

– Även om de inte ser polisen ska de veta att vi är där. Ibland väldigt synliga i uniform och med poster på Facebook. Men det händer mycket bakom stängda dörrar också, säger Joakim Simonsson.

Louise Jungmalm

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.