Flera stölder och inbrott de senaste dygnen i Mölndal. Genrebild.
Flera stölder och inbrott de senaste dygnen i Mölndal. Genrebild. Bild: Filip Landqvist

Flera stölder mot fordon de senaste dygnen

De senaste dagarna har flera brott riktade mot fordon ägt rum Mölndal.
– Viktigt att försöka ha koll även vid sina garage, säger Christine Pekkala, stationsbefäl på Mölndalspolisen.

ANNONS

Bara den här veckan har hela 14 brott mot fordon anmälts i Mölndal. Och senast under natten till tisdagen stal okända gärningsmän fem katalysatorer från sjukhuset servicefordon.

– De senaste nätterna har vi också haft flera brott mot fordon i området. På Gärdegatan har det varit ett inbrott i ett garage där flertalet bilar och motorcyklar stått. Där har man krossat rutor, slangat bensin, stulit en moped samt brutit upp dörrar. Där kan det finnas eventuell kameraövervakning, säger Christine Pekkala, stationsbefäl på Mölndalspolisen.

Garage och källare extra utsatta

Under natten till onsdag skedde två inbrott i olika källare på Toltorpsgatan. Också där har tjuvar brutit sig in i garageutrymmen.

– Där har man försökt tillgripa en moped som stod i ett gemensamt garage i ett lägenhetskomplex, man har inte lyckats då den var låst med kedja och mc-lås. Inte långt därifrån har även ett nyckelskåp i en gästlägenhet brutits upp och en nyckel med tagg stulits. Sedan verkar det som att man har tagit sig in i källare, garage och cykelförråd. Man har även hittat brytmärken på dörrar. Vad som stulits där är ännu oklart.

Katalysatorstölderna fortsätter

Någon gång mellan mellan den 3 och 8 mars har någon tillgripit en katalysator från en bil som stått parkerad på Göteborgsvägen.

– Det ska röra sig om en företagsbil, man har även stulit avgassystemet, säger Pekkala.

LÄS MER:Stadsmuseet firade kvinnodagen med utställning om feministen Margit Wannerberg

LÄS MER:Frideborg manifesterade under internationella kvinnodagen

LÄS MER:Vattenverket i Lackarebäck utrymt – efter larm om gas

ANNONS