Kvinnan ska, med två hundar i släptåg, ha försökt springa från bostaden och mannen. När han började komma ikapp henne sprang kvinnan in på en pizzeria i Mölndal.
Kvinnan ska, med två hundar i släptåg, ha försökt springa från bostaden och mannen. När han började komma ikapp henne sprang kvinnan in på en pizzeria i Mölndal. Bild: Filip Landqvist

Flickvännen jagades in på pizzeria i Mölndal – blev dödshotad

Mannen jagade sin sambo in på en pizzeria. Där hörde vittnen honom säga att han skulle döda kvinnan. Nu döms en Mölndalsbo i 50-årsåldern till skyddstillsyn för olaga hot.

ANNONS
|

Det är en händelse som inträffade 4 november 2019 som nu har avslutats i Göteborgs tingsrätt. En man och en kvinna som då hade varit tillsammans i ett år höll på att separera och blev osams. Kvinnan ska, med två hundar i släptåg, ha försökt springa från bostaden och mannen. När han började komma ikapp henne sprang kvinnan in på en pizzeria i Mölndal. Så här berättar ett vittne i förhör:

LÄS MER:Man knivhotade personal på K-rauta – döms till fängelse

– Hon kastade sig in på pizzerian och då bestämde vi oss för att jag skulle springa till pizzerian och min kollega stannade kvar eftersom vi hade saker med oss. Jag startade då videoinspelning på min telefon.

ANNONS

Vittnet, en kvinna, valde att gå in på pizzerian och ställde sig mellan mannen och kvinnan trots att situationen upplevdes som hotfull. Samtidigt uttalade mannen bland annat:

– Jag ska klappa till henne framför polisen, jag ska döda henne.

LÄS MER:När maten dröjde blev mannen skogstokig: ”Jag ska döda dig”

I förhör har kvinnan och mannen, som förekommer under 33 avsnitt i belastningsregistret, lämnat samstämmiga uppgifter. Det är dock en ångerfull man som förhörts.

– Jag önskar att allt ska bli bra igen. Vad jag förstår tycker hon om mig också väldigt mycket. Jag har haft så många förhållanden. Jag är värdelös på förhållanden, det förnekar jag inte, säger Mölndalsbon i förhör.

Nu döms han till skyddstillsyn för olaga hot.

LÄS MER:Mannen hotade sin flickvän med att han skulle hälla syra över henne

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS