Folkkära komikern Henrik Hjelt från Parlamentet uppträder på Åby arena

Stallet comedy club, som håller hus på Åby arena, har ett späckat höstschema. Bland de stora affischnamnen hittas Henrik Hjelt – känd bland annat från TV4:s långkörare Parlamentet och diverse filmroller.

ANNONS
|

– Alla vi i teamet har följt Parlamentet slaviskt genom åren, så för oss var det självklart att höra av oss till honom för att se om han var intresserad.

Så säger bokaren Louise Lönn Ardfeldt på produktionsbolaget Dark Duck Agency om bokningen av en av satirprogrammet Parlamentets storstjärnor: Henrik Hjelt.

Hamnar på kartan

Bokningen av Hjelt betyder mycket för klubben, tillägger hon.

– Jag vet faktiskt inte om han har varit i Mölndal tidigare, men alldeles oavsett så sätter det oss lite på kartan i komiker-Sverige att vi fått hit honom. Jag tror att det blir en hysteriskt rolig kväll.

ANNONS

Även komikern Sandra Ilar ska uppträda, samt ständiga konferenciern Linda Smedberg. Det blir dock Henrik Hjelt som avslutar kvällen.

Är Hjelt höstens stora publikmagnet, skulle du säga?

– Han är definitivt en av dem. Det finns få som är lika roliga som Henrik Hjelt rent standupmässigt i Sverige; han är smart och rapp på ett sätt som är svårt att mäta sig med. Jag vet att det blev många hurrarop när det kom fram att han var ledig.

Utöver Henrik Hjelt-kvällen ser Louise Lönn Ardfeldt själv fram emot höstens grand finale 1 december, när klubben gästas av Behrad Rouzbeh, Elin Almén, Fredrika Karlsson, och – sist men inte minst – Shanti Rydwall Menon. Även hon rikskänd från Parlamentet, och för sina roller i TV4:s sketchprogram Mumbo jumbo.

– Det blir fantastiskt, från början till slut.

Henrik Hjelt

Henrik Hjelt är reservofficer i amfibiekåren och utbildad jurist – men i svenska folkets ögon är han uteslutande känd för sina film- och tv-roller, samt för sin standupkomik.

Han har bland annat haft roller i filmerna Klassfesten och Utanför din dörr, samt i tv-serier som Playa del Sol, Lilla landet lagom och Time out. Därtill är han ständigt återkommande gäst i Parlamentet, TV4:s populära satirprogram, och har medverkat i tv-programmen Högsta domstolen och Extra! Extra!.

2008 turnerade Henrik Hjelt tillsammans med Martin Stenmarck och Peter Stormare – då med konceptet Ladies Night. 2010 var han sommarvärd i Sveriges radio P1.

För närvarande är han ute på Sverigeturné, som landar på Åby arena 23 november.

LÄS MER:Stallet comedy återvänder till Mölndal och Åbytravet – här är höstens artister

LÄS MER:Gott om folk på Åbytravets standup-kväll: ”Magiskt”

LÄS MER:Padeldöden i Lindome: Två anläggningar i konkurs – bara under sommaren

ANNONS