Förare vägrade stanna – kom undan efter biljakt

Under natten inledde polisen en biljakt, efter att en förare vägrat stanna vid en kontroll. Jakten pågick från Mölndal till Kungsbacka, där den misstänkte till slut kom undan.

ANNONS

Det var strax efter klockan 01 som biljakten inleddes. Enligt Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisregion Väst, började det hela efter ett försök att göra ett fordonsstopp.

– Det var på Söderleden i höjd med Mölndal. I stället för att stanna tryckte föraren gasen i botten och körde på E6:an söderut, säger Schildt runt klockan 01.30.

Polisen följde efter, men tappade bort fordonet i höjd med Kungsbacka. Enligt Schildt utgår man nu därifrån, i hopp om att kunna lokalisera bilen igen.

– Vi gör ett försök att hitta bilen i närområdet för att se om den kanske står parkerad någonstans, men i nuläget har vi inte så mycket att gå på.

Runt klockan 03.40 meddelar Schildt att man lokaliserat bilen, då tillbaka i Mölndal.

– Det var klockan 01.40. Vi kunde se att det fanns lite ölburkar i bilen, vilket kanske kan ge en fingervisning om varför föraren inte ville stanna.

Enligt polisen tillkallades en hundpatrull för att söka efter den misstänkte bilisten, dock utan framgång. Den aktiva insatsen avslutades i och med det.

ANNONS