Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Niclas Yngvesson är en av tränarna till killarna i Lindome GIF födda 2012. När de kom till första träningen efter sommaruppehållet märkte de att deras 25 bollar var stulna. <em id=Bilden på bollnätet är en arkivbild. Bild: Marita Adamsson, Privat">
Niclas Yngvesson är en av tränarna till killarna i Lindome GIF födda 2012. När de kom till första träningen efter sommaruppehållet märkte de att deras 25 bollar var stulna. Bilden på bollnätet är en arkivbild. Bild: Marita Adamsson, Privat

Fotbollskillarna födda 2012 i Lindome GIF fick alla sina bollar stulna: ”Blir otroligt besviken”

I tisdags var det dags för den första träningen efter sommaruppehållet för killarna födda 2012 i Lindome GIF. Men det blev en snopen start — alla deras 25 bollar var stulna.
– Man blir ju otroligt besviken, säger en av tränarna.

Niclas Yngvesson är en av sex personer som tränar pojklaget födda 2012 i Lindome GIF. På tisdagen hade laget sin första träning efter sommarpausen. Men väl på Lindevi idrottsplats upptäckte de att någon hade varit inne i deras förråd och alla deras 25 bollar var stulna.

– Det blev mycket löpträning för killarna. Men vi har också kunnat låna lite bollar från andra lag, säger Niclas Yngvesson.

Hur kändes det att mötas av detta när ni kom tillbaka från uppehållet?

– Man blir otroligt besviken. De flesta föreningar har ju haft det tufft de senaste åren med pandemin. Alla utgifter känns, det var ju bara 25 bollar men det blir ändå 5 000-6 000 kronor, säger Niclas.

Han fortsätter:

– Men det löser vi, det måste vi. Killarna måste få spela – de får betala tillbaka när de blir proffs sen, skrattar han.

Har fått in tips

Niclas Yngvesson har gått ut på Facebook och efterlyst fotbollarna och det är flera som har engagerat sig.

– Folk som har läst mitt inlägg på Facebook har hört av sig och frågat om de kan bidra på något sätt. Föreningen löser ju detta själv, men det är otroligt givande när folk erbjuder sig.

Troligtvis kunde tjuven eller tjuvarna koden till låset på dörren. Laget har inte polisanmält händelsen, Niclas säger att det är en fråga för klubbens styrelse.

– Men jag fick faktiskt in ett tips i morse, någon hade sett bollar som överensstämmer med beskrivningen av våra, i några trädgårdar i Lindome centrum.

LÄS OCKSÅ: De var först med att möta eldkaoset på Gamla riksvägen i Kållered

LÄS OCKSÅ: Polisen sökte med hund på skola – efter inbrott

LÄS OCKSÅ: Wilma Giza tvåmålsskytt när Lindome vann

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.