Frida Hyvönen lockade stor publik till Åbybergsparken

Frida Hyvönen lockade en stor publik till Åbybergsparken när hon spelade under söndagen. Som en av dagens sista musikakter ledde hon festdeltagarna in i kvällen.

ANNONS
|

I Åbybergsparken kunde man känna förväntningarna hänga i luften strax innan Frida Hyvönen började spela vid klockan 20.00.

Bänkraderna framför scenen var mer eller mindre fulla, och flera i publiken hade slagit sig ned på filtar i slänten framför scenen.

Sandra Eriksson, Andreas Rexland och Erik Holmstedt hade tagit plats på bänken längst fram framför scenen.

– Vi har kommit för att se Frida – hon är grym, säger Erik Holmstedt.

”Kul med folkfest”

Längre upp i slänten hade Tilde Carlsten, Caroline Sprangers, Patrik Nielsen och Niclas Bentzen slagit sig ner på picknickfiltar.

– Det är kul när det är folkfest, men vi har kraschat den här folkfesten lite – vi kommer från Göteborg och inte Mölndal, säger Caroline Sprangers.

ANNONS

För gänget på filtarna var det första gången de såg Frida Hyvönen.

– Vi har hört att hon ska vara väldigt bra live, säger Caroline Sprangers.

Har ni sett några andra musiknummer idag?

– Vi var på Melodikrysset förut, men annars har vi inte varit på något mer, säger Patrik Nielsen.

Stor publik i Åbybergsparken

Strax innan spelningen berättade konferenciererna att uppslutningen till Frida Hyvönen spelningen var den största de sett i Åbybergsparken under söndagen.

När Frida Hyvönen sedan klev upp på scenen bjöds åhörarna på en hel del musikalisk dramatik. Finstämda pianomelodier och stämsång varvades av svulstiga sjungande cymbaler.

Scenshowen hade stundom teatraliska inslag. En av de mer dynamiska låtarna slutande nämligen med att Frida Hyvönen klev upp från pianot och full ihop på scengolvet.

Spelade i takt till solnedgången

Samtidigt som spelningen rullade på började kvällssolen leta sig ned bakom scenen, och fåglarna sjöng sina melodier. Även Frida Hyvönen uppmärksammade den natursköna miljön som konserten gestaltade sig i.

– Jag har plockat fram en gammal hyllning, en låt som berör fågelvärlden. Ni får gärna sjunga med, och då talar jag främst till fåglarna, säger Frida Hyvönen strax innan hon börjar spela låten ”Birds”.

På så vis ledde Frida Hyvönen festdeltagarna in i söndagskvällen, och som dagens näst sista artist på scen var hon också en av de som fick avsluta söndagens festligheter.

LÄS MER:Ana Diaz avslutade Mölndalsdagarnas första dag

LÄS MER:Torget i centrum fylldes när Sean Banan spelade

LÄS MER:Rösterna är räknade – Lars Gahrn är århundradets Mölndalsbo

ANNONS