Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Filip Landqvist
Arkivbild. Bild: Filip Landqvist

Fulla fylleceller efter hårt festande i natt

Fyllecellerna på Skånegatan i Göteborg var redan innan klockan 03 fullbelagda för natten. För att avlasta tvingades polisen öppna sitt intag i Mölndal, men trots det hårda festandet har få våldsbrott begåtts i krogmiljön i natt.

Onsdagens lättade restriktioner gjorde polisens jobb svårare i natt. Festandet under återöppningshelgen verkade inte veta några gränser, och kanske beskriver polisens vakthavande befäl Johan Ljung natten bäst:

– Fylla, säger han, och väljer sedan att utveckla.

– Det har druckits i omöjliga mängder. Vid ett normalfall klarar vi oss med Skånegatan men där är det helt fullt, så vi har fått öppna upp i Mölndal också.

Hur ofta brukar ni öppna upp Mölndals fylleceller?

– Det händer någon gång emellanåt, som till exempel när det har varit lönehelger och fint väder. Det kanske är en gång i månaden, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Har det varit mycket stök?

– En del tjafs men inga allvarliga våldsbrott, åtminstone inte som vi känner till i nuläget, säger polisen Johan Ljung.

Ser det ut så här i hela regionen?

– Till viss del, men det har faktiskt varit relativt lugnt på annat håll. Epicentrum är Göteborgs city, berättar Johan Ljung.

Att så många omhändertagits kan också ha sin förklaring i den ökade polisbemanningen under helgen. Fler poliser ute på gatorna leder också till att fler allvarligt berusade personer upptäcks, menar Ljung.

– Helginsatsen var lite större, och ju mer vi är ute desto mer hittar vi. Men det är väldigt många som inte kunnat ta hand om sig själva i natt, säger det vakthavande befälet.