Fullsatt när Stensjöns församling anordnade musikkafé vid Brostugan

Under tisdagen var det fullsmockat med folk på Brostugan i Gunnebo när Stensjöns församling anordnade sommar- och musikkafé. Det musikaliska temat för kvällen var Tommy Körberg.

ANNONS

Varje tisdag i juli har Stensjöns församling anordnat sommarkafé på Brostugan i Gunnebo. Där har det bjudits på andakt så väl som musik. Så här långt i år har artisterna Stirner Acoustic, Pär Sörman och Fornfela trio framfört allt från tolkningar av poeten Dan Andersson till folkmusik.

– Det har varit fantastiskt roligt med ett väldigt varierat program, berättar Lars Persson, sommarvikarierande präst i Stensjöns församling som har varit med och hållit i årets sommarkaféer.

Han fortsätter:

– Vi har en kort andakt som anslag – det är ju naturligt när kyrkan står för en aktivitet. Det primära är dock det musikaliska – att ta tillvara på lokala artister.

Gamla anor

Sommarkaféet som sådant har även gamla anor. Prästen Stefan Risenfors var med och startade det, men under tisdagskvällen var han bara där som besökare.

– Det hela började med pilgrimsgudstjänster för en 15–20 år sedan. Bakgrunden till det var tanken att vi inte har någon vackrare kyrka än naturen. Det som blivit kvar av dem är nu sommarkaféerna, berättar han.

"Kul att spela”

Under tisdagskvällen var det tolkningar av låtar som sjungits av legendarsångaren Tommy Körberg som stod på programmet. Duon som framförde dem består av organisten Johannes Landgren och sångaren Martin Björklund, som även är reporter på Mölndals-Posten.

– Lite nervöst känns det, men inte så jag skakar. Framför allt är det fantastiskt roligt att spela med en musikant som Johannes – det är en ynnest, säger Martin Björklund inför spelningen.

– Jag tycker det är ett trevligt sammanhang. Solen har precis börjat skina – nu ska det bli roligt att spela, säger Johannes Landgren, strax innan det var dags att gå upp på scenen.

Fullsatt

Besökare var det inte heller dåligt om under tisdagen. Från arrangörens håll uppskattade man att 85 personer var på plats, och framför scenen var alla sittplatser fyllda.

Stellan Hasselblad, Lena Hasselblad och Mona Göpel var några av de som slagit sig ner för att njuta av musiken.

– Jag är på besök från Tyskland och har blivit meddragen. Sen är jag väldigt intresserad av svensk vistradition, berättar Mona Göpel.

– Det ska bli väldigt spännande att se hur de tolkar Tommy Körberg – det är ju inte så lätt, fyller Lena Hasselblad i.

Kommer ni sjunga med om det blir allsång?

– Så gott vi kan, säger Mona Göpel.

LÄS MER:Gott om folk på quiz i Lindome: ”Ett trevligt avbrott i vardagen”

LÄS MER:Omstridde prästen Stefan Risenfors lämnar Stensjökyrkan – går i pension

LÄS MER:Åby Hotell sätter stämningen inför kvällens Iron Maiden-konsert: ”Vi har väntat i två år”

ANNONS