Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Fullt utvecklad brand i Kållered – stor insats

I över ett dygn har räddningstjänsten varit på plats vid Husvagnshusets lokaler i Kållered. Branden har orsakat enorma skador och stora störningar i biltrafiken.

Klockan 05.40 larmades räddningstjänsten till branden på Gamla riksvägen i Kållered och cirka femton minuter senare var räddningstjänsten framme med sina styrkor.

– Vi har en fullt utvecklad brand i en byggnad. Vi har lagt på tio enheter i ärendet, berättade Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Fastigheten, där branden startade, är hem för flera företag bland annat Husvagnshuset. Den ligger också precis bredvid E6.

– Det är en väldigt stor brand, det är husvagnar i lokalen och just nu bara bolmar det ut, sade Bettina Svensson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Enligt uppgifter till Mölndals-Postens reporter på plats ska runt 13 husvagnar inne i Husvagnshusets lokal totalförstörts i branden.

Polisen bistod med helikopter

Senare, vid klockan 08.00, befann sig ett 20-tal enheter från räddningstjänsten på platsen. Fyra enheter från sjukvården var också på platsen och även polispatruller.

– Vi är på plats med ett antal enheter och bistår räddningstjänsten. Vi kommer även bistå med en helikopter. Detta för att få en bättre lägesbild, även när det gäller trafikläget på E6, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Polisen upprättade en anmälan om grov mordbrand är upprättad. Och enligt dem fanns det inga uppgifter om personskador.

Räddningstjänsten på plats i över ett dygn

Vid klockan 12.00 var det cirka 30 personer från räddningstjänsten på plats och de jobbade med att begränsa branden till den södra änden av byggnaden.

Hur och var det började brinna är fortsatt oklart. Klockan 16.50 meddelande räddningstjänsten att de hade börjat dra ner på personal i räddningsinsatsen.

– Vi har börjat att skicka hem lite folk, just nu har vi åtta enheter på plats som arbetar med släckning, säger Fredrik Östlund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vid 21-tiden hade räddningstjänsten fem enheter på plats. Då rev de delar av lokalen.

På tisdagsmorgonen klockan 07.45 var det endast två enheter kvar.

– Nu har vi varit där ett dygn. Just nu är vi tre man kvar på platsen och jobbar med eftersläckning. Vi har också en grävmaskin på platsen så vi kan öppna upp och komma åt med släckningen bättre, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Klockan 12.30 på tisdagen hade räddningstjänsten avslutat insatsen.

E6 stängdes av

Branden hade stor påverkan på trafiken. Både E6 och Gamla riksvägen stängdes av helt och bilköer bildades – tidvis var köerna kilometerlånga. Vid lunch, klockan 12.50, öppnades E6 upp i södergående riktning. Och trafiken leddes om via bland annat 158:an.

Även kollektivtrafiken påverkades och Västtrafik drog in tre hållplatser för 760 och 761, Flabäck, Hallonvägen och Fageredsvägen.

Vid klockan 08.00 på tisdagen kunde E6:an först öppnas upp igen. Sedan lunchtid är även Gamla riksvägen öppen.

LÄS OCKSÅ: Grannarna om storbranden i Kållered: ”Herregud, vad har hänt”

LÄS OCKSÅ: Räddningsledaren om eldhavet vid Husvagnshuset i Kållered: ”Omfattande”

LÄS OCKSÅ: Brunt vatten i kranen – på grund av branden i Kållered

LÄS OCKSÅ: Här släcks branden i Kållered

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.