Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Fullt utvecklad brand i Mölndal – hus utrymdes

Nio enheter från räddningstjänsten larmades till en brand i Bosgården under tisdagseftermiddagen. När de kom dit visade det sig vara en fullt utvecklad brand.
– Det ska brinna i fasaden på ett hus och vi har påbörjat släckning, säger Björn Wärnström på räddningstjänsten.

Larmet om branden inkom strax innan klockan 15.00. Till en början larmades fem enheter från räddningstjänsten till Biskopsbogatan. Även polis och två ambulans skickades till platsen.

– Vi har precis kommit fram där med en enhet och begärt fem till. Det ska brinna i fasaden på en lägenhetshus och vi har påbörjat släckning, sade Björn Wärnström på, larm- och ledningsoperatör, på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Under tisdagen utbröt en brand Bosgården. Film: Tilda Johnsson, Mölndals-Posten.

Fullt utvecklad brand

När räddningstjänsten kom fram var det en fullt utvecklad brand. Men minuter senare skickade räddningstjänsten ytterligare enheter till platsen. Huset och även grannhuset blev utrymt.

– Nu är det nio enheter på plats. Vi har skickat dit ett rökskydd och ytterligare en ledningsresurs. Vi håller på att söka igenom huset så att det inte sprider sig upp mot vinden, säger Björn Wärnström.

Vid klockan 15.30 hade räddningstjänsten dämpat ner branden, men de kontrollerade fortfarande så att den inte hade spridit upp i huset, till vinden. Då räknar de med att vara på plats minst en och en halv timma till. Även ambulanserna var kvar på platsen.

Polisen misstänker allmänfarlig vårdslöshet

Enligt polisens hemsida var brandorsaken tidigare okänd. De har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och de skriver: ”Troligtvis startat i några krukor där man ska ha fimpat”. I nuläget finns det inga kända personskador.

– Båda ambulanserna har lämnat utan patient, säger Sören Gustavsson, teamledare på SOS Alarm.

På eftermiddagen var branden släckt. Avspärrningarna hävdes vid 17-tiden och räddningstjänsten lämnade platsen kort därefter.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.