Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Fyrorna på Toltorpsskolan skapade Toltorp Trail – säkrade pengarna till lägerskolan

237 anmälde sig och betalade för att springa Toltorp Trail. Det gav i sin tur klass 4 på Toltorpsskolan 15 000 kronor till höstens lägerskola.
– Vi drog in mycket mer pengar än jag trodde, säger Erik Borggren, en av de arrangerande klassföräldrarna.

Varje år åker femmorna på Toltorpsskolan till Sparreviken i Ljungskile för några dagars lägerskola i september. I fyran samlar därför eleverna in pengar. Årets intäktsidé var att tillsammans med klassföräldrarna genomföra löpartävlingen Toltorp Trail i Änggårdsbergen.

LÄS MER: Pandemisäkert lopp ska ta Toltopsskolans blivande femmor till Sparreviken

Intresset för att under elva dagar ta chansen att springa tre kilometer var stort. 237 anmälde sig och betalade in pengar till klassen och de många löparna fick också möjligheten att vinna priser.

– I barnklassen lottades ett godispris ut varje dag så det var många som tog chansen att springa varje dag. Men poängen var inte att springa snabbast, även om vi hela tiden uppdaterade en leaderboard, utan priserna i de olika klasserna kommer också att lottas ut, säger Erik Borggren.

Sprang 18 mil

Alla som genomförde loppet kunde sedan rapportera in sin tid och hur många varv de sprungit –om de sprungit flera. I klassen med flest genomförda varv pendlade ledningen under de elva dagarna mellan Alexander Sundsten och Filip Wängqvist som slutade på 51 respektive 50 varv.

– Med tanke på att det är en bit upp till starten så betyder det att de sprungit 18 mil sammanlagt. Det är helt otroligt. Och trean Maria Ackerot med sina 41 varv var inte dålig heller.

LÄS MER: Självklart ska jag ta chansen att misslyckas även i Toltorp trail

Blir en fortsättning

En av dem som sprang var Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander, och precis som han lovade i sin krönika inför insatsen spelade han en statistroll i resultatlistan. När han sprang i torsdags pratades det om en förhoppning på 300 anmälda, men så många kom aldrig till start i Änggårdsbergen.

– Vädret under veckan gjorde nog sitt. Det var många dagar med regn och lera men vi nådde ändå vårt mål eftersom budgeten för resan är nådd.

Planerar ni för ett Toltorp Trail nästa år också?

– Det hoppas och tror jag. Det roligaste är ju om det har samma ändamål och jag pratade med två föräldrar med barnen i trean som var intresserade av att ta över. Men om det inte blir så får jag kanske köra en gratisvariant själv, säger Erik Borggren.

LÄS MER: Nypremiär för historiska vandringar i Mölndal

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.