Här fanns tidigare en vägskylt som talade om att man är på väg att köra in i Hällesåker. Men allt som återstår är stolparna som bar upp i skylten.
Här fanns tidigare en vägskylt som talade om att man är på väg att köra in i Hällesåker. Men allt som återstår är stolparna som bar upp i skylten. Bild: Privat

Försvunnen vägskylt väcker frågor i Hällesåker

Vägskylten som talar om att man är i Hällesåker är försvunnen – sedan flera veckor tillbaka. Nu har detta blivit en snackis på orten.

ANNONS
|

I Facebook-gruppen ”Hällesåkers byablad” kan man läsa ett inlägg som handlar om att den blåa vägskylten vid infarten till Hällesåker har försvunnit.

Emma Nilsson åker förbi platsen varje dag på väg till jobbet i en hobbyaffär på Backaplan. Hon, liksom många andra Hällesåkersbor, undrar förstås vart skylten tagit vägen.

– Den har varit lite skitig, så min första tanke var att någon kanske har tagit ned den för att göra rent den. Men nu har det ju gått några veckor sedan jag märkte att den var borta, säger Emma och tillägger sedan:

– Annars kanske någon tagit med sig den och lagt den i sitt garage.

ANNONS

Ett klassiskt busstreck med andra ord?

– Ja, det skulle kunna ju vara så. Men jag vet som sagt inte.

Emma Nilsson tycker att skylten fyller sin funktion på flera sätt. Framförallt talar den om att man är på väg in i ett samhälle där det kan finnas oskyddade trafikanter.

– Tyvärr kör många alldeles för fort i Hällesåker, men det har inte så mycket med skylten att göra utan så har det varit länge. Hastigheten är 50 men många kör i 70, 80 eller 90.

Gränna hamnade i Göteborg

2019 inträffade för övrigt en incident på samma tema som med den försvunna skylten i Hällesåker.

Då dök vägskylten ”Gränna” upp i Skintebo i södra Göteborg – 19 mil från sin rätta placering vid Vätterns östra strand i Småland.

Flera Billdalsbor uppmärksammade på sociala medier att en skylt var något malplacerad och då fick kommunen åka dit och byta ut den.

Och vem vet.

Kanske råkar skylten ”Hällesåker” ut för samma öde och dyker upp någon helt annanstans i Sverige senare i sommar.

Det är Trafikverket som ansvarar för vägskylten men ingen som Mölndals-Posten talade med där hade hört talas om att den var borta.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS