Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två män jagades till fots av polis genom centrala Mölndal under måndagseftermiddagen misstänkta för stöld. OBS: Genrebild.  Bild: Stefan Bennhage
Två män jagades till fots av polis genom centrala Mölndal under måndagseftermiddagen misstänkta för stöld. OBS: Genrebild. Bild: Stefan Bennhage

Gärningsmän flydde från polis – hoppade i Mölndalsån

Två män jagades till fots av polis genom centrala Mölndal under måndagseftermiddagen misstänkta för stöld. En av männen väljer att hoppa i Mölndalsån i ett försök att undkomma.

Det var vid fyratiden på måndagseftermiddagen som polisen fick in ett larm från allmänheten om ett inbrott i en lastbil. När de anländer till platsen får de uppgifter om att två män ska ha sprungit därifrån efter att ha krossat en av lastbilens rutor.

– De tar två kexchoklad och lämnar springandes i riktning mot Mölndals sjukhus, säger Joakim Simonsson, operativ samordnare för lokalpolisområde Storgöteborg syd.

Polisen skriver en anmälan om stöld och tar upp signalement på männen från vittnen. Men, bara 40 minuter senare får de ytterligare ett larm från allmänheten om pågående stöld från en container på Knarrhögsgatan.

– När poliserna anländer ser de två gärningsmännen att de närmar sig. De väljer då att försöka fly därifrån till fots och polis springer efter. När vi lyckats fånga en av männen väljer den andra att hoppa i Mölndalsån och försöka simma från poliserna, säger Joakim Simonsson.

Det slutar däremot inte som mannen planerat.

– Vi får till slut hjälpa honom upp. Ingen polis behöver hoppa i utan han kommer till kanten och dras upp ur vattnet, säger Joakim Simonsson.

Den ena mannen är i 40-årsåldern och den andra i 20-årsåldern, de är båda nu gripna misstänkta för stöld och försök till stöld.

– Det rör sig om personer som sedan tidigare är kända av oss på polisen. De är nu förda till polishuset, säger Joakim Simonsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.