Gänget bakom snippsaunan utökar: ”Gått över förväntan”

I somras, mitt i pandemin drog Mölndalsbon Jacqueline Belfrage och kompanjonen Sandra Sundfors i gång Lyckoreceptet i Kungsbacka. Fler än väntat kom för att testa yoga, massage, träning – och snippbastu. Nu öppnar tjejerna ännu en lokal i Göteborg.
– Där tror vi att folk kommer vara ännu mer öppna för det alternativa, säger Sandra Sundfors.

ANNONS
|

Jacqueline Belfrage från Mölndal och Sandra Sundfors från Kungsbacka och har båda en bakgrund inom elitidrotten. Efter att de slutat med konståkningen hamnade de i en kris, som kanske lett dem dit de är i dag.

– Efter elitidrotten mådde vi väldigt dåligt och när vi inte fick hjälp genom vården visste vi inte vad det fanns för alternativ. Det kändes ganska hopplöst. Senare har vi insett vad det finns för möjligheter att må bra och vi vill erbjuda det till andra, säger Sandra.

Bredd verksamhet inom hälsa

Hon och Jacqueline har olika kompetenser inom företaget. Sandra har fokus på träning och jobbar som personlig tränare. Jacqueline har koll på yoga och kost. Utöver det finns en rad samarbetspartners. Teamet består av ett tiotal personer, som erbjuder bland annat massage, breathwork och snippsauna.

ANNONS

Det är bredden, och alla medhjälpare, som gjort att Lyckoreceptet nu även kan satsa i Linnéstaden i Göteborg.

– Det är vågat att utöka verksamheten så tätt efter starten, men vi fick den här lokalen på så pass bra premisser att vi måste ta chansen. Vi hade ångrat oss annars, säger Sandra Sundfors.

Andningsmeditation går hem hos Kungsbackaborna

Till den ”gamla” lokalen, som öppnade i augusti, på Norra Torggatan i Kungsbacka, har det från start kommit besökare från Göteborg, så en expansion har hela tiden funnits i bakhuvudet.

Sandra är lite förvånad över hur bra det har gått. I Kungsbacka har massage och mammaträning varit populärt, men även breathwork som är en andningsmeditation.

– Vi har riktat in oss på vardagsmotionären, som är van vid träning och massage, men som också vill testa olika typer av yoga. Då är det inte så stort kliv till att utforska det som är utanför ramarna.

I Göteborg kommer samma utbud att finnas, med lite bättre möjligheter till träning med personlig tränare tack vare att det kommer finnas gymredskap.

– Vi söker även efter en psykolog eller kbt-terapeut som vill jobba hos oss. Målet är att låta friskvård möta sjukvård, säger Sandra.

Snippbastu och tantra kompletterar verksamheten

Hon berättar att snippsaunan kommer finnas kvar. Det är en trend som ska ha gamla anor och som går ut på att kvinnan ångbadar sitt underliv över hett vatten.

Fenomenet har kritiserats av en del gynekologer som menar att det finns risker med att testa ångbad i stället för att få medicinsk behandling vid exempelvis en infektion. Vetenskapliga belägg saknas för att snippsauna har någon verkan, men till Lyckoreceptet kommer en del som vill testa.

– Vi hade ett gäng som var på snippsauna härom helgen. Vi erbjuder även nybörjarkurser i tantra. Det finns fördomar om att det är sexuellt, men det är bara en liten del av tantran. Det kommer vi fortsätta med i Göteborg. Där tror vi att folk kommer vara ännu mer öppna för det alternativa, säger Sandra Sundfors.

I juli är det tänkt att Lyckoreceptets andra studio ska vara redo att öppna, i Linnéstaden i Göteborg.

LÄS MER:Misstänkt mordförsök i Broslätt under natten

LÄS MER:Tara Sandströms skönhetsföretag slogs i spillror: ”Kraschade på en natt”

LÄS MER:Rebecca från Krokslätt driver Purrfect Café – ett kattkafé

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS