Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från och med på måndag kan gymnasieskolorna i Västra Götaland ha samtliga elever på plats i skolan, om lokala läget tillåter. OBS: Genrebild.  Bild: Matilda Carlström
Från och med på måndag kan gymnasieskolorna i Västra Götaland ha samtliga elever på plats i skolan, om lokala läget tillåter. OBS: Genrebild. Bild: Matilda Carlström

Generell rekommendation om distansundervisning på gymnasiet tas bort

Västra Götalandsregionen tar bort sina generella rekommendationer om distansundervisning.
Samtidigt förlängs andra skärpta lokala rekommendationer till den 6 juni.

Från och med på måndag kan gymnasieskolorna i Västra Götaland ha samtliga elever på plats i skolan, om lokala läget tillåter.

– Smittspridningen ser mycket olika ut inom regionen. Därför ger vi inte en generell rekommendation till samtliga gymnasieskolor i Västra Götaland. Det viktigaste är att varje enskild kommun och skola gör en bedömning utifrån sina förutsättningar. Det behövs kraftfulla begränsningar på många håll även i fortsättningen, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

Redan efter påsk slopades den nationella rekommendationen om distansundervisning på gymnasiet. Västra Götalandsregionen höll dock kvar vid skarpare rekommendationer, då smittoläget ansågs vara så pass allvarligt.

Lokala restriktioner till 6 juni

Utöver förändringen gällande skolan förlängs de lokalt skärpta rekommendationerna till den 6 juni. De skulle annars ha löpt ut på söndag.

Bland annat innebär de lokala rekommendationerna att man ska bära munskydd i kollektivtrafiken, oavsett trängsel eller tidpunkt på dygnet.

– Det är viktigt att alla förstår att situationen fortfarande är oerhört allvarlig. Vi får inte släppa efter för tidigt nu utan vi måste alla göra vad vi kan för att hindra smittan från att spridas i samhället.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.