Solen har kommit för att stanna i Mölndal.
Solen har kommit för att stanna i Mölndal. Bild: Kent Eng

Glädjebeskedet: Soligt väder hela helgen i Mölndal

Molnen beger sig vidare och fram tittar solen – som stannar hela helgen. Temperaturerna ser ut att landa någonstans runt 20-sträcket.
– Vi har ett tillfälligt stabilare väder där det ser ut som solen dominerar, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS

Det är glada nyheter väderbudet och meteorologen Linus Karlsson kommer med på fredagen till alla semesterfirare i Västsverige. Solen, som redan gjort entré, är här för att stanna hela helgen.

– Vi ser ut att få en solig start på lördagen. Det kan vara lite stackmoln som bildas framåt eftermiddagen, men som tidvis passerar. Temperaturmässigt ligger vi i allmänhet runt 20 grader.

Sol, vind och 20+

Temperaturerna väntas landa på omkring 18-20 grader. För den badsugna kan det alltså vara läge att ta sig ett, eller flera dopp. Men med reservation för att det kan blåsa en del – särskilt utmed kusten.

– Vi har en tilltagande vind, så blåst är att räkna med. Vinden ligger kvar även inför söndagen, men lägger sig sedan i nästa vecka då lugnare vindförhållande är att vänta, säger Linus Karlsson.

Det gäller att hålla i hatten, med andra ord?

– Det kan vara en fördel, den riskerar att flyga med annars.

Det vackra vädret ser alltså ut att vara här för att stanna och temperaturerna lär också stiga några grader framåt måndagen och tisdagen.

– På sina håll kan det säkert bli upp emot 22-23 grader. Vi har ett tillfälligt stabilare väder där det ser ut som solen dominerar, säger Linus Karlsson.

LÄS MER:Polisen i Mölndal fortsätter hålla extraöppet för utlämning av pass

LÄS MER:Glädjetecknet: Ökningen av coronavirus är över i Mölndal

LÄS MER:Polisens varning: Så tänker tjuvarna i sommar

ANNONS