Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Glatt mingel när före detta kyrkoherde återvänder som biskop

Under torsdagen var stiftets biskop på besök i Mölndal och dagen avslutades med mingel med församlingsmedlemmar på Fässbergs kyrka.
– Ett kärt återseende, säger biskop Susanne Rappmann.

Det var ett kärt återseende när biskop Susanne Rappmann besökte Mölndal under torsdagen och det märktes att hon redan känner många av de som kommit till kvällens mingel. Det var något lite speciellt att komma tillbaka till den församling där hon själv var kyrkoherde innan 2018 hon blev vald till biskop för Göteborgs stift.

– Det är glädjande att se hur arbetet har utvecklats sedan jag var här och se hur diakonin har arbetat och kunnat hjälp folk under pandemin. Det gör mig stolt och glädjer mig otroligt.

Möten med anställda och församlingen

Under dagen hade biskopen möten med dem som arbetar inom kyrkan för att se hur arbetet går i Mölndal och för att inspirera pastoratet. Under kvällen mötte hon församlingsmedlemmarna.

LÄS MER: Succé när prästen bjöd på nygräddad pizza – trots busväder

– Det är verkligen en höjdpunkt i arbetet som biskop, säger Susanne Rappman.

Utöver aftonens mingel och höll biskopen både föredrag om sin syn på kyrkan och mässa med temat kyrkan som en enande kraft över hela världen.

Inspirerande dag

Bland dem som jobbar inom Mölndals pastorat var biskopsbesöket mycket uppskattat.

– Det har varit en jättefin och inspirerande dag för oss som jobbar i kyrkan och det är väldigt kul att avsluta så här med att även bjuda in församlingen, säger Johannes Imberg som är församlingsherde Fässbergs församling.

LÄS MER: Sotaren Peter Nestorsson har Mölndals bästa utsikt – varje dag när han jobbar

Samtidigt kom besöket en dryg veckan innan kyrkovalet, en tid som redan är jäktad.

– Vi är väldigt glada över att ha biskopen på besök men det varit en hektisk dag och det kom lite mitt i kyrkovalet, säger Carina Etander Rimborg som är kommunikatör för Svenska Kyrkan i Mölndal.

Ser fram emot att vara tillbaka

Efter en lång tid med covid-19, med inställda evenemang och gudstjänster som sänts över internet, var många på minglet glada över att kunna ses igen.

– Många är jätteglada över att få träffas och fira gudstjänst igen. Även om vi arbetat mycket med att nå ut över nätet så väcks entusiasmen av att kunna ses igen, säger Johannes Imberg.

LÄS MER: Här är de tidigare okända bilderna av Villa Korndahl i Mölndal

Nu när restriktionerna släpper ser både Carina Etander Rimborg och Johannes Imberg fram emot fler evenemang och aktiviteter i kyrkan.

– Det kommer vara ett späckat schema framöver, vi har ju kyrkoval och jul och sen Mölndals 100-årsfirande, säger Johannes Imberg.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.