Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden på det smutsiga däcket, tillsammans med vittnesmål och ett narkotikatest, användes som bevisning mot 61-åringen. Bild: Polisen
Bilden på det smutsiga däcket, tillsammans med vittnesmål och ett narkotikatest, användes som bevisning mot 61-åringen. Bild: Polisen

Golfare från Hills slog larm om dikeskörning – man döms för vårdslöshet i trafik

Golfaren från Hills blev vittne till hur en man körde ner i diket och sedan fortsatte sin färd på ett mycket vingligt sätt. Nu döms den oförsiktige bilföraren för både rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Det var strax efter midsommar förra året som golfspelaren var på väg hem från Hills golfbana. När han var på väg ut ur Balltorp dök den nu dömde mannen, en 61-åring boende i Mölndal, upp. Golfaren vittnade om hur mannen körde om honom och sedan hamnade i diket till på vänster sida om Pepparedsleden.

Färden fortsatte till Söderleden

Dikesbesöket hindrade honom dock inte från att fortsätta färden. Mannen körde enligt vittnet vidare i diket vänster om vägen innan han kom upp på körbanan igen och så småningom tog sig ut på Söderleden.

LÄS MER: Mölndalsbo skulle fritera pommes frites – fälls i tingsrätten efter brand

Där ska 61-åringen ha varit nära att törna emot två långtradare. Senare stoppades han av polis som konstaterade att mannen var påverkad av narkotika.

61-åringen själv nekar till brott. Han anser att han stundtals körs offensivt, men att detta berodde på att han kände sig förföljd av en annan bilist som gjort hotfulla gester mot honom. Han anser inte att kört ner i något dike och han vill inte heller godkänna åklagarens bevismaterial i form av en bild där det framgår att däcket är nedsmutsat med gräs och grus.

LÄS MER: Man knivhotade personal på K-rauta – döms till fängelse

Rätten: Bevisningen räcker

Enligt mannen framgår det av bilden att ”jorden på fälgarna är torr och därmed kan det inte vara från den aktuella dagen”.

LÄS MER: Lindomebo drev handel på nätet – sålde narkotika till ett hundratal personer

Det positiva narkotikatestet förklarar han med att han tar en speciell typ av medicin.

Rätten tycker dock att bilden, vittnet och narkotikatestet räcker utmärkt som bevisning. Därför döms 61-åringen till 70 dagsböter.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.