Golfaren Carin Hjalmarsson tävlar i Mästarnas mästare

Under många år var hon en av de stora stjärnorna inom svensk golf. Nu bor hon i Hills villastad och är aktuell i tv-programmet Mästarnas mästare. I helgen sändes det första avsnittet med Carin Hjalmarsson.

ANNONS

Programmet spelades in i Spanien förra året och sänds nu på SVT. Bland årets deltagare finns idrottsprofiler som Emma Green (höjdhopp), Magnus Norman (tennis), Patrik Järbyn (störtlopp) och golfaren Carin Hjalmarsson, som tidigare hette Carin Koch.

Hon bor numera med sin familj i Mölndal, närmare bestämt i Hills villastad. Dessutom arbetar hon med event och företag för golfklubben.

I helgen sändes det fjärde avsnittet av Mästarnas mästare – och det första där Carin Hjalmarsson var med. Det var nämligen dags för deltagarna i grupp två att äntra tävlingen.

Flera tävlingar

Fem före detta idrottare fick tävla i magstyrka, Memory och träffsäkerhet. I den förstnämnda grenen hamnade Carin Hjalmarsson i botten, men sen gick det bättre. I Memory var hon i stället bäst och tog hem segern.

ANNONS

– Det var härligt efter första att få lite revansch, sa hon i programmet.

Det här är Mästarnas mästare

I programmet möts några av Sveriges främsta idrottsstjärnor i fysiska och psykiska utmaningar. I Mästarnas mästare 2022 tävlar Antonio Lindbäck, Emma Green, Magnus Norman, Ola Lindgren, Sofia Loft, Carin Hjalmarsson (fd Koch), Frida Wallberg, Henric Stillman, Joanna Stillman och Patrik Järbyn.

I avsnittet visades också klipp från Carin Hjalmarsson golfkarriär, samtidigt som hon berättade om allt från barndomens golfande till hur det var att sätta vinnarputten i Solheim Cup.

Kommer fler avsnitt

I den sista tävlingen skulle deltagarna springa i vatten och kasta diskar, en tävling som Carin kom fyra i. Totalt hamnade hon dock på en tredjeplats i avsnittet.

Nästa avsnitt sänds 10 april. Då blir det fler tävlingar för Carin Hjalmarsson och de andra ex-idrottarna. Hur det går i resten av programmet återstår att se.

– Jag kan inte säga hur det gick men i vissa grenar önskade jag att jag hållit på med en mer fysisk sport. Däremot hade jag en fördel när det gäller uthållighet, lugn och fokus, lite såna saker, sa Carin Hjalmarsson när Mölndals-Posten intervjuade henne i november 2021.

LÄS MER:Helene Fransson kom tvåa i Farmen: ”En ovärdig final”

LÄS MER:Polisen efter explosionen i Hills: ”Lägger stora resurser”

LÄS MER:Så blir sista bostadsområdet i Hills Villastad

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS