Kvinnan gömde ett tiotal narkotikaklassade tabletter i sin bh.
Kvinnan gömde ett tiotal narkotikaklassade tabletter i sin bh. Bild: Teo Kristjansson

Gömde knark i bh:n – nu döms kvinnan till fängelse

En kvinna i 20-årsåldern döms till fängelse efter att bland annat ha kört bil narkotikapåverkad. Kvinnan som inte har körkort hade även flera narkotikaklassade tabletter gömda i sin bh.

ANNONS
|

Det var i maj 2021 som polisen larmades till McDonalds i Mölndal då de fått uppgifter om att flera personer rökte cannabis på parkeringen. Polisen hade även fått signalement på vilken bil som tillhörde personerna och väl på plats var bilen på väg att rulla därifrån.

LÄS MER:Knarkpåverkad förare vinglade mellan filerna – åtalas

Enligt en av polisernas vittnesmål satt det fyra kvinnor i bilen och när chauffören skulle backa stannade polisen bakom. När kvinnan som körde sedan eskorterades ut hittade polisen en joint där hennes fötter hade varit.

Hyrde bil utan körkort

Bilen som kvinnan körde hade hon hyrt via en app i sin mammas namn utan att mamman visste om det. Kvinnan hävdade att hon inte skulle köra bilen och att den gick på av misstag när hon skulle sätta på värmen. Hon sa också att hon och hennes vänner väntade på en person som skulle köra som inte dykt upp än.

ANNONS

LÄS MER:Berusad man tog bilen för att köpa snus: ”Körde väldigt långsamt”

När polisen sedan genomsökte bilen hittade de mer narkotika och tester visade senare att kvinnan hade kokain, cannabis och alprazolam i blodet. Det sistnämnda tabletterna hittades även i kvinnans bh.

Stulen jacka

I samband med att kvinnan anhölls beslagtog de kvinnans jacka. De skulle senare visa sig att jackan var stulen från en butik i NK. På övervakningsfilm från varuhuset syns kvinnan plocka ner jackan från en hängare och lämna affären. Sedan gick hon ner till toaletterna i källaren innan hon lämnade varuhuset med jackan. Kvinnan erkände sedan att hon stulit den.

LÄS MER:Kvinna döms – sparkade biljettkontrollant på hållplatsen vid Mölndals sjukhus

Kvinnan är sedan tidigare dömd för bland annat stöld och narkotikabrott. Då dömdes hon till en villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Den domen kom i juni 2021 och av de 100 timmarna har kvinnan utfört noll. Nu döms kvinnan för narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och stöld. Tingsrätten har nu undanröjt den tidigare villkorliga domen och kvinnan döms till två månaders fängelse.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS