Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Granat hittad i skjul – bombskyddet inkopplat

Det var i samband med ett rivningsarbete av ett skjul som granaten hittades på en adress i Lindome. Polis larmades till platsen som sedan kopplade in Nationella bombskyddet.

Det var vid 17.40 på tisdagskvällen som en entreprenör var i färd med att riva ett gammalt skjul på Uggleåsvägen strax utanför Lindome. I samband med arbetet hittas vad de bedömer vara en granat. De väljer då att kontakta polisen.

– Det var en gammal granat som legat där ett tag, säger Joakim Simonsson, operativ samordnare för lokalpolisområde Storgöteborg syd.

Poliserna tillkallar Nationella bombskyddet som gör en bedömning av granaten på plats för att sedan ta den med sig för vidare analys.

– De är specialutbildade på detta så de omhändertar den. I regel är det ändå en ganska låg risk att en sådan briserar, säger Joakim Simonsson.

I nuläget har de inte fått någon återkoppling från Nationella bombskyddet om den var äkta och var den i så fall kom i från.

– Med sådana här granater kan det röra sig om rester från andra världskriget till hemvärnet. Det återstår att se vad de kommer fram till efter att den undersökts närmare, säger Joakim Simonsson.

Ingen är misstänkt för något brott i samband med händelsen.