Vid det röda krysset på Hällesåkersvägen ska den nu åtalade mannen ha fått stopp på sitt fordon.
Vid det röda krysset på Hällesåkersvägen ska den nu åtalade mannen ha fått stopp på sitt fordon. Bild: Polisen

Grannarna vaknade av en smäll – bilisten hade narkotika i blodet och patroner i en väska

Mitt i natten hörde vittnen en smäll och en inbromsning från Hällesåkersvägen. Nu åtalas den körkortslöse föraren för bland annat grovt rattfylleri och vapenbrott.

ANNONS

Vid fyratiden en måndagsmorgon i maj förra året kallades polis till Hällesåkersvägen på grund av en misstänkt trafikolycka. Boende i närheten hade vaknat av en smäll och en av grannarna gick ner till bilen där föraren, som enligt vittnet var ensam på platsen, hade satt på varningsblinkers.

– Jag kände att han luktade sprit. Han blödde från ena handen också. Jag försökte fråga vad som hänt och undrade om han kört på något, säger grannen i förhör.

LÄS MER:Rattfull körde av vägen – satt och sov i diket när polisen kom

”En random gubbe stannade”

Grannen tillägger att mannen först sagt att han hade ringt polisen för att sedan ändra sig till att han inte ville blanda in myndigheten. Grannen berättar också att föraren fick stopp på en bil som körde honom mot centrala Hällesåker.

ANNONS

– En random gubbe som kom. Det stannade någon bil där, jag frågade efter busshållplatsen och så körde han dit mig, säger föraren i polisförhör.

LÄS MER:Man körde rattfull – med obältade barn i bilen: ”Barnen var trötta, taxin svarade inte”

Enligt honom ska det nämligen ha varit en annan person som körde. Men den personen vill mannen, som är i 35-årsåldern, inte namnge.

– Jag minns inte så mycket. Jag och min vän var hemma hos en annan polare och sen skulle han skjutsa hem mig. Jag vaknade av att han hade krockat.

Erkände till en början

Trots att mannen hade avvikit från olycksplatsen så påträffades han ganska omgående i närheten av busshållplatsen Hällesåker. Till den hundpatrull från polisen som hittade honom ska han ha sagt:

– Ähhh fan, det var jag som körde bilen. Jag väjde för ett djur och körde sedan in i räcket, jag fick airbagen i ansiktet och jag känner mig lite chockad.

LÄS MER:När maten dröjde blev mannen skogstokig: ”Jag ska döda dig”

Detta uttalande har mannen i senare förhör tagit tillbaka.

Nekar till brott

”Under färden insomnar misstänkt till sporadiskt ena stunden för att sedan brusa upp andra stunden,” skriver polisen i sitt pm från ingripandet. Mannen visade sig ha spår av alprazolam, amfetamin och cannabis i blodet, hans körkort var återkallat och i en väska hittades tolv patroner.

LÄS MER:Mölndalsbo blev hungrig – döms för grovt rattfylleri efter vinglig bilfärd från McDonalds

– De är inte mina så jag har ingen aning. Jag vet inte vad du pratar om, säger mannen i förhör på en fråga om patronerna.

Nu åtalas han vid Göteborgs tingsrätt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt vapenbrott. Han nekar till samtliga åtalspunkter.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS