Granne filmade cykeltjuv i Sisjön – blev hotad

En kvinna filmade när en cykel stals från grannens tomt. När hon upptäcktes ska tjuven ha hotat henne. Polisen ryckte ut och omhändertog en påverkad man som hittades i närområdet.

ANNONS
|

Det var strax före klockan sex på lördagsmorgonen som polisen larmades om händelsen som ska ha hänt i närheten av Sisjön.

En kvinna ska ha sett hur en person gick in på grannens tomt och stal en så kallad fatbike, en slags cykel. Kvinnan filmade händelsen och när hon blev upptäckt ska tjuven ha gått mot henne och möjligen riktat ett vapen mot henne, enligt polisens uppgifter.

Kvinnan ska ha blivit rädd och låst in sig. Gärningsmannen, som ska ha varit maskerad, lämnade platsen.

Flera polispatruller sökte i området, även med hjälp av hund. Den fick upp spår och en påverkad man anträffades, som omhändertogs. Mannen kommer förhöras av polisen när han nyktrat till. Den stulna cykel har inte hittats.

ANNONS

– Man har misstankar om att det kan vara ytterligare en gärningsman. Så man får höra honom mot de uppgifter som vi har så får vi se om det kan vara ytterligare en gärningsman, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

LÄS MER:Toltorpskyrkan i Mölndal drabbad av inbrott – Ipad stulen

LÄS MER:Två år efter misshandeln mötte Anton och Don de åtalade i Göteborgs tingsrätt

LÄS MER:Full man kissade i trädgård

ANNONS