Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Arkivfoto

Greps med stöldgods för en halv miljon – fyra män döms till fängelse

Fyra män från ett östeuropeiskt land döms till fängelse för grov stöld mot flera företag i Västsverige. Männen greps i en bil i Mölndal efter en biljakt på E6.

Den 5 februari i år uppmärksammade polisen en bil vid ett industriområde i Åby mitt i natten. När de ville kontrollera personerna i bilen vägrade föraren att stanna och körde i stället ifrån polisen.

Mitt på motorvägen vid Kålleredsmotet stannade föraren dock bilen och fem personer sprang ur den, hoppade över ett viltstängsel och fortsatte mot skogen. Polisen kunde gripa fyra av dem. Den femte personen har aldrig hittats.

I bilen fann polisen stora mängder med stöldgods – verktyg som åklagaren värderat till 500 000 kronor. Verktygen kunde polisen härleda till ett inbrott vid en byggarbetsplats vid Idrottsvägen i Åby tidigare under natten.

Läs mer: Misstänkt stöldgods hittades i skåpbil – fyra män gripna

De fyra männen, som är i 25- till 35-årsåldern, döms till mellan ett år och åtta månaders fängelse för grov stöld.

En av männen, en man i 30-årsåldern, döms även för en grov stöld från ett företag i Stenungsund. Där stals 83 föremål natten mellan den 27 och 28 januari i år. Polisen kunde säkra blodspår och fotspår från mannen. Han döms även för olaga hot, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen efter att han i slutet av september för två år sedan hotat att bränna ner en hamburgergrill i Kungälv.

Karina Hansson

[email protected]