Lindomebon Josefine Midander, 38, besökte Jul i Lindome centrum 2021 med fyraåriga sonen Henry och dottern Astrid, sju.
Lindomebon Josefine Midander, 38, besökte Jul i Lindome centrum 2021 med fyraåriga sonen Henry och dottern Astrid, sju. Bild: Tobias Holmgren

Guide: Här är julmarknaderna i Mölndals kommun 2023

För den som vill få julstämning och leta efter klappar finns det flera julmarknader att välja på runt om i kommunen. Här är tio tips på platser att besöka.

ANNONS
|
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Martin Björklund

Jul på Gunnebo

Vid fyra tillfällen, varav det första redan på lördag 18 november, bjuder Gunnebo slott in till sin traditionella julmarknad. Här finns hantverk, utställare, glögg och pepparkakor. Den som önskar kan i år gå en digital tipspromenad på slottets ägor, och på lekplatsen står numera träbåten Hilda redo att ta med de yngre besökarna på ett fantasiäventyr till havs.
När: Helgen 18, 19, 25 och 26 november klockan 11–16.
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Tobias Holmgren

Smygjul på Krokslätts fabriker

Kring Krokslätts fabriker är man lika tidig som på Gunnebo. 18 november smyger Husvärden, Quality Hotel The Weaver och Restaurang Tegel igång julen i grannskapet. Matkonst, godis, hantverk, foodtrucks och ölbryggare utlovas längs marknadsstråket som sträcker sig längs allén mellan Restaurang Tegel och hotellet.
När: Lördag 18 november, klockan 11–15.
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Elvira Linderot

Jul vid Johanneskyrkan

Lördag 2 december bjussar Johanneskyrkan i Lindome på rejäla portioner julstämning. I år ska den traditionella julmarknaden hållas inne i själva kyrkan, med bland annat bakverk och unika hantverk från fingerfärdiga medlemmar.
När: Lördag 2 december, klockan 14–18.
Julmarknaderna i Mölndal 2023

Jul i Kvarnbyn

Håller Jul i Kvarnbyn på att bli en bestående tradition igen efter några svajiga år? Eftersom den arrangeras i år igen ser det än så länge mycket ljust ut. 2023 finns hittills inget tema utannonserat likt det i fjol, utan det som områdets näringsidkare i samarbete med Mölndals stad erbjuder är en stabil julmarknad med flera programpunkter och upplevelser i den stämningsfulla kulturmiljön.
När: Första helgen i advent, 2–3 december klockan 12–17.
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Tobias Holmgren

Julmarknad på Mölndals torg

I samband med den traditionella julgranständningen anordnas i år också en julmarknad. Parallellt med den underhåller Kulturskolans elever med julmusik, ”den trollande tomten” uppträder, och Mölndals kammarkör sjunger i butikerna och i gallerian.
När: Torsdag 30 november, klockan 15–19. Julgranen tänds klockan 17.
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Anna von Brömssen

Scouternas julmarknad

På Konditorivägen 3 i Lindome ordnar Annestorpsdalens scoutkår en julmarknad med lotterier, nygräddade våfflor, loppis, jultomte med mera. Enligt hemsidan kan den som är mellan 0 till 99 år gammal få träffa tomten! Väldigt bjussigt.
När: Lördag 2 december, klockan 12–15.
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Kållereds hembygdsförening

Jul i Långåker

Den som älskar julmarknader kan åka på en riktig turné 2 december. Då arrangerar nämligen även Kållereds hembygdsförening sin marknad, där de lovar utställningar, försäljning, lotterier med mera. Dessutom serverar Kafé Rut smörgås och äggost.
När: Lördag 2 december, klockan 11–14.
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Elvira Linderot

Julmarknad på Börjesgården

Den som är ute efter en gammaldags julmarknad i lantlig miljö gör rätt i att ta sig till Börjesgården i Hällesåker. Den 9 december blir det traditionsenlig marknad med lotterier och ett 40-tal utställare. I snickarverkstaden sitter tomten med klappar och i boningshuset finns ett kafé med levande musik, varmkorv, glögg och pepparkakor.
När: Lördag 9 december, klockan 10–16.
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Christoffer Rutström

Julmarknad i Bifrostkyrkan

I december blir det även julstämning i Bifrostkyrkan. Programmet börjar med ett ”rafflande julspel” klockan 13 som sedan övergår till en julmarknad. Kaféet öppnar klockan 14, och det blir julmusik, dragningar och gott fika.
När: Lördag 9 december, klockan 13–16.30.
Julmarknaderna i Mölndal 2023
Bild: Tobias Holmgren

Jul i Lindome centrum

Lindome centrum lever verkligen upp på sina olika marknadsdagar, och kanske gäller det framför allt på Jul i Lindome centrum. Här får du träffa utställare och delta i olika aktiviteter i parken med omnejd. Glögg, hantverk, sång och redigt med julkänsla utlovas för hela familjen.
När: Lördag 9 december, klockan 12–15.

LÄS MER:Här kommer renen till Mölndal – med 4 400 lampor i pälsen

LÄS MER:Familjen Pawholm i Mölndal startar julen redan i oktober

LÄS MER:Här reses årets julgran på Mölndals torg

LÄS MER:Julbutiken gör comeback i gallerian: ”Vi gillar Mölndal”

ANNONS