Gunnebo slotts förra vd om sommaren med Sven Melander: ”En väldigt fin person”

Gunnebo slotts mångåriga vd blev både tagen och nostalgisk av beskedet om Sven Melanders död. Hon var själv med och valde ut honom som huvudrollsinnehavare i farsen Spanska flugan på slottets sommarscen.
– Han var positiv, social och intelligent, berättar Lena Vikström.

ANNONS

Lena Vikström var inte bara vd för Gunnebo slott i nästan 20 år. Hon var också producent för slottets storsatsning under sommaren 2017 – den klassiska farsen Spanska flugan.

Lena Vikström minns att hon och regissören Anders Aldgård i ett mycket tidigt skede kom fram till att det var just Sven Melander de ville ha som huvudrollsinnehavare.

”Närvarande på scen”

Ett val de aldrig fick anledning att ångra.

– Han hade verkligen förmågan att vara närvarande på scen, med glimten i ögat, och att kunna ta olika situationer som uppstod. Det känns fantastiskt roligt att ha fått möjligheten att jobba med honom en sommar, säger Lena Vikström.

ANNONS

Sven Melander var en firad stjärna under åtskilliga årtionden, folkkär som få andra svenskar. Bland mycket annat var han känd från tv-programmet Nöjesmassakern och kultfilmen Sällskapsresan. Men enligt Lena Vikström fanns det inte ens antydan till divalater hos Sven Melander när han kom till Mölndal för att spela teater.

– Nej, inte alls. Han var en väldigt fin person. Varm personlighet, en stor skådespelare, han var positiv, social och intelligent. Det var en fantastisk ensemble den sommaren och han hade en jättestor del i det, berättar Lena Vikström.

Hur känner du inför beskedet att han avlidit?

– Det känns jättesorgligt i dag. När jag slog på tv:n i morse och såg bilderna från Spanska flugan på Gunnebo... Då kom allt tillbaka till mig – melodierna och låtarna kom upp med detsamma.

Fick genomslag på Facebook

Under sina sista år i livet fick Sven Melander stort genomslag på Facebook, tack vare sina humoristiska filmer där han blandade debattinlägg med motionstips och mycket annat. Han avled på torsdagskvällen efter en längre tids sjukdom. Sven Melander blev 74 år gammal.

LÄS MER:Sven Melander död – blev 74 år

LÄS MER:Gunnebo får regionalt hållbarhetspris

LÄS MER:Gunnebo ordnar festival med hantverk, mat och musik – kronprinsessan är bjuden

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS