Samuel Gustafson stod för en bra insats landslagsdebuten.
Samuel Gustafson stod för en bra insats landslagsdebuten. Bild: Carl Sandin

Gustafson gjorde succé i landslagsdebuten – hyllas av tränaren

Samuel Gustafson storspelade i landslagsdebuten mot VM-klara Mexiko. Förbundskapten Janne Andersson höll inte tillbaka när han kommenterade mölndalssonens insats.
– En makalös debut i ett landslag, säger han till TT.

ANNONS

Fotbollslivet leker för Samuel Gustafson. Efter en säsong där han var bärande spelare i BK Häcken som vann SM-guld, tog Janne Andersson ut honom i landslagstruppen inför träningsmatcherna mot Mexiko och Algeriet.

– Det är kul så klart. Det ska bli kul att se hur de jobbar och få vara med om det med alla de andra spelarna, sade Samuel Gustafson om uttagningen på Häckens hemsida.

I onsdags klev blågult in på arenan Estadi Montilivi i Gerona för att möta Mexiko som genrepade inför VM. Med i den svenska startelvan var landslagsdebutanten Samuel Gustafson.

”En makalös debut”

Han stod för en bra insats och fick spela hela matchen, efter slutsignalen var det en väldigt nöjd förbundskapten som kommenterade Samuel Gustafsons landslagsdebut.

ANNONS

– En makalös debut i ett landslag. Jag tror inte att han gör många fel offensivt och defensivt. Fantastisk att se, sade Janne Andersson till TT.

Och hyllningarna fortsatte:

– Jag är imponerad för vi spelar inte som Häcken gör. Han går in efter två träningar. Min känsla är att han är där han ska hela tiden. Han löser situationer med sitt lugn och han gör väldigt bra debut, sade Janne Andersson till TT.

Samuel Gustafson var inte lika lyrisk som förbundskaptenen, men nöjd det var han.

– Det är såklart kul att få beröm av Janne. Men vi gör en bra match som lag och fungerar kollektivet och laget blir det också lättare för individen att göra en bra prestation. Det hänger ihop det där, sade han till TT.

Vill visa mer av sina spetsegenskaper

I onsdagens match fick Samuel Gustafson rikta in sig på mer försvarsspel än vad han är van vid från klubblaget. Hans förhoppning är att få visa fler av sina egenskaper nästa gång han får chansen i landslaget.

– Det var en matchbild som kanske inte matchar mina spetsegenskaper, så är det ju. Men jag visar samtidigt att jag har tagit kliv i duellspel och försvarsspel och kämpar och visar attityd. Sen hoppas jag att det finns matchbilder där jag kan få fram mina spetsegenskaper ännu mer, sade han till TT efter matchen.

På lördag avslutar Sverige sin landslagssamling på Eleda Stadion i Malmö med en träningsmatch mot Algeriet. Då får vi se om Samuel Gustafson får visa mer av sina spetsegenskaper.

LÄS MER:Guldmakaren: ”Vi ska spela i Champions League”

LÄS MER:Elias Gustafsson såg bröderna vinna SM-guld – iklädd Häcken-tröja

LÄS MER:Simon och Samuel Gustafson talar ut om proffslivet – och ”osmakliga” ryggdunkningar

ANNONS