Här är några av Mölndals-Postens bästa reportage från 2021

Här är några av de reportage, personporträtt och artiklar som publicerats i år. Kanske har du missat någon riktigt bra läsning?

ANNONS
|
Utvald läsning
Bild: Anna Mattisson

Den dödliga cancern gör Fredrik bättre på att leva

0
Under våren publicerade Mölndals-Posten flera artiklar i serien Prata om döden. Här är en av delarna som handlar om hur det är att leva med cancer. Fredrik Johansson och hans fru Jenny Wikman berättade öppet om sin livssituation och hur vardagen påverkas av Fredriks sjukdom. Läs artikeln här.
Utvald läsning
Bild: Anna Mattisson

Fem unga berättar: Så är det att vara trans, bög och lesbisk i Mölndal

0
Prideveckan kommer och går, men människorna det handlar om finns kvar. Mölndals-Posten träffade fem personer med vitt skilda berättelser om hur det är att vara hbtq-person i Mölndal.
Utvald läsning
Bild: Matilda Spetz

Hundra problemområden i Mölndal: De invasiva växterna sprider sig

0
I flera artiklar under 2021 har reporter Matilda Spetz berättat om problemen med invasiva arter i kommunen – och hur svåra de kan vara att bekämpa. Här kan du läsa en av dem.
Utvald läsning
Bild: Anna Mattisson

Utan frivilligarbete ingen klubb: ”Självklart att hjälpa till”

0
Utan de ideella ledarna i Mölndals idrottsföreningar skulle det behöva anställas 150 fritidsledare till ett värde av 60 miljoner kronor. Mölndals-Posten träffade en av klubbarna där det ideella arbetet är helt avgörande: Mölndals roddklubb.
Utvald läsning
Bild: Arkiv/Emmy Jonsson

Frikostiga pensionsavtal för högsta cheferna i Mölndals stad

0
Granskningen av Mölndalschefernas pensionsavtal, som publicerades i maj 2021, väckte stor debatt och nu ska kommunen se över avtalen. Läs artikeln om pensionerna här.
Utvald läsning
Bild: Elvira Linderot

Qudratt har bott fem år i Sverige – vet inte om han får stanna

0
Under året har Mölndals-Posten träffat några av personerna som kom hit på flykt under åren 2015-2018 – för att höra vad som hände sedan. I första delen intervjuades Qudratt Rezaie från Afghanistan. När vi träffades bodde han i Lindome och arbetade på Berzelius äldreboende samtidigt som han väntade på besked om uppehållstillstånd.
Utvald läsning
Bild: Matilda Spetz

Efter storbranden: Grannarna på Tåbrovägen har fått ett band för livet

0
Flera personer fick sina liv upp- och nervända efter den stora branden i Lindome i april 2021. Några veckor efter branden träffades grannarna regelbundet för att prata om sina känslor och vad de varit med om. Gemenskapen har blivit stark för många av dem.
Utvald läsning
Bild: Martin Björklund

Ropen fick Andreas att vända: ”Kan inte göra detta mot dem”

0
A-lagskontraktet med favoritklubben var brutet och Asienresan tog slut när en vän dog i hans armar. 24 år gammal såg Kålleredsspelaren Andreas Berntsson inte längre någon mening med sitt liv. Läs reportaget om Andreas Berntsson och hur han har kämpat mot sin psykiska ohälsa.
Utvald läsning
Bild: Elvira Linderot

Bostadsboom i Mölndal – det här har byggts de senaste åren

0
De senaste fem åren det byggts närmare 3 000 nya bostäder i kommunen – men det byggs inte för alla. Små lägenheter är vanligast och nya äganderätter är det ont om. Mölndals-Posten gick igenom vilka bostäder som faktiskt har byggts i Mölndal 2016-2020 – och försökte ta reda på varför.
Utvald läsning
Bild: Anna Mattisson

Här är Mölndals bästa förskola – enligt föräldrarna

0
Mölndals-Posten gjorde ett besök på föräldrakooperativet Vetekornet, där både föräldrar och pedagoger trivs. Förskolan fick högsta betyg i Göteborgsregionens enkät.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS